Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Stříbrné fleky (ztráta černé barvy) na nové sklokeramické desce

Zdravím,

mám malou prosbu o konzultaci z "kuchyňského" prostředí, která se týká nové sklokeramické desky.

Máme doma měsíc starý el. sporák Ariston se sklokeramickou deskou. Přibližně po dvou týdnech užívání (vše dodrženo dle návodu výrobce) se na plotýnkách, jež mají stejně jako celá plocha - mimo naznačený lem okrajů varné zóny - komplet černou barvu, začaly objevovat stříbrné fleky (jakoby výpadky onoho černého povrchu, řekněme obrazně na způsob "ztráty černého pigmentu"), které se pozvolna rozšiřují. Povrch desky je přitom zcela hladký, bez poškození (žádné mechanické škrábance, ani vyleptání po cukru atp.), funkčně nezaznamenáváme problém. Samozřejmě z estetického hlediska začíná být pohled na onu původně krásně černou sklokeramickou desku podivný. Již jsem se ptal v okolí po zkušenostech (oč jde), ovšem bez úspěchu. Na internetu jsem sice zaznamenal obdobný dotaz, odpověď k problému žádná, respektive jen rada - "zkuste konzultaci s výrobcem, popřípadě prodejcem". Než ovšem dotaz prodejci (či výrobci) položíme, máte s tím někdo nějakou zkušenost?

Díky moc

Kvalitní kuchyňské linky na Favi.cz (inzerce) (reklama)

Řešení:

Dobrý den,
řešila jsem ten samý problém..sklokeramickou desku máme poprvé a fleky mě dost vyděsily. Děkuji vám za vaše zkušenosti. Nezvdala jsem se a nakonec se mi také desku podařilo vyčistit.
Nejlépe mi zafungovala tzv. nanohouba
Možná to vypadá jako nějaká blbost, ale fakt mi to zafungovalo nejlépe a to jen s vodou, bez jakéhokoli prostředku, jen trochu přitlačit. Takže doporučuji!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den mám úplně stejný problém již po 3tím po použití, jsem zklamaná a také odpověď na to nemám…
Bambulka42 02.08.2016 20:06
Bambulka42
Jestli je to od hliníkového hrnce tak hydroxidem ("krtek" na odpady). Slabý roztok a používat ochran…
umfa 16.07.2020 11:26
umfa
Podívej se na datum, proč to tu vytahuješ?
Karel04 16.07.2020 12:00
Karel04
Já to nevytáh, téma aktualizoval někdo jiný :-) Všim jsem si toho až když jsem to odeslal, tak přece… poslední
umfa 16.07.2020 12:38
umfa

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru