Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě ojetého passata

Především se na to musíš podívat a zhodnotit stav.
A koupě ojetýho auta je vždy loterie, nikdy nevíš, jestli to auto původní majitel prodává kvůli problémům, nebo stáří, či najetým kilometrům, nebo prostě že chce něco novýho. Já koupil jetou Oktávku, byla starší, než jsem původně plánoval a taky málo jetá - 135 tisíc km, nejen podle tachometru, ale i podle servisní knížky a hromady nálepek a visaček ze servisních prohlídek, který jsem různě po autě našel. Mám ji už dva roky a krom počátečních investic, který uděláš u každýho auta, tak to chce jen běžnou údržbu, jako olej, filtry, kola. A protože je v dobrým stavu, mám odvahu do toho dát plyn, i když už je to poměrně starý auto.

A k nákupu VW vs. Škoda - ono je to oboje stejný, akorát to má jinou kastli. Motory používá stejný celej koncern VW, podvozky jsou taky na jedno brdo. A nebuďme naivní, že VW je lepší, protože je německej - ono se to už v Německu stejně všechno nemontuje, např. Golfy dělají na Slovensku.

K cenám - patří to mezi luxusnější třídu, takže počítej trochu vyšší náklady i na běžnou údržbu - brzdy budou stát víc, než na Fabii a taktéž kola, protože takový auto nemůžeš dát na cokoliv menšího, než 195 šířku.

Na závěr opět opakuji - každá ojetina je loterie, nikdy nevíš, co opravdu koupíš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny