Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě ojetého passata

Zdravím,

Mám v plánu si koupit tohoto krasavce. Je to Volkswagen Passat 1.9 TDI Comfortline 96kw (131) limuzína, rok 2001.
Bohužel prozatím jsem neměl žádnou zkušenost z auty koncernu vw.
Zajímalo by mne jak je to z poruchovostí, cenou dílu, provozními náklady a celkově spolehlivostí tohoto modelu. Přemýšlel jsem jako alternativu o Škoda octavia... Respektive pokud nepůjdu do vw, tak asi nějaké auto od Škoda. Pokud někdo z Vás vlastní zrovna tento model, budu opravdu rád za poznatky, které během používání zjistil.
Opravdu se mi moc do značky Škoda nechce. Sice jsou to spolehlivá auta, ale moc se mi nelíbí jak tuto značku všichni vychvalují...

Předmět Autor Datum
Záleží na tom, kolik bude mít najeto (reálně) a jaký je rok výroby. Provedení 1.9 TDI nemělo právě o…
FilipS 18.06.2011 15:36
FilipS
Je to dovoz z Německa. Zde: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html ?lang=cz&id=147231281…
quest 18.06.2011 16:11
quest
Nic ve zlém, ale myslím že zakázáno přetáčet tachometr je všude na světě...:-)
wathers 18.06.2011 16:54
wathers
jj, chápu. Jasně nejsem naivní. Je několik kontrolních mechanizmů jak to zjistit....
quest 18.06.2011 16:59
quest
10 rokov ? To ako co chceš riešiť spolahlovosť ... Co sa rozsype ako prvé ? To maš u tak starího kus…
Joseph 18.06.2011 17:06
Joseph
Také jsem si kdysi chtěl koupit auto v Německu, inzerát byl krásný, ale při dalším dotazu o současné…
corve43 18.06.2011 20:34
corve43
No flame, ale zajímalo by mě v čem má být ochcávka lepší než passat. Jen tak, pro zajímavost..Dík
Redsnake 18.06.2011 21:19
Redsnake
Především se na to musíš podívat a zhodnotit stav. A koupě ojetýho auta je vždy loterie, nikdy nevíš…
Prasak 18.06.2011 22:44
Prasak
Díky všem za rady. Nebudu to kupovat sám, ale budu mít u sebe automechanika, takže kontroly technick…
quest 20.06.2011 11:32
quest
Já bych se Passata nebál, ono vůči Oktávce nebude v cenách takovej rozdíl, navíc se mi zdá subjektiv…
Prasak 21.06.2011 00:28
Prasak
Při nákupu ojetého auta přidej k prodejní ceně 20% a mysli si, že za tu cenu to kupuješ. Když těch 2… poslední
Henessy 22.06.2011 11:11
Henessy

Také jsem si kdysi chtěl koupit auto v Německu, inzerát byl krásný, ale při dalším dotazu o současné zobrazení byl konec korespondence a moje ujištění koupit od soukromníka zde u nás je daleko výhodnější. A jen tak mimochodem octáva je lepší jak pašík - bez vychvalování. Já osobně vlastnil A vectru 1.8i (180000 km) a B vectru 1.8 16 V (200000 km)a bez problémů.

Především se na to musíš podívat a zhodnotit stav.
A koupě ojetýho auta je vždy loterie, nikdy nevíš, jestli to auto původní majitel prodává kvůli problémům, nebo stáří, či najetým kilometrům, nebo prostě že chce něco novýho. Já koupil jetou Oktávku, byla starší, než jsem původně plánoval a taky málo jetá - 135 tisíc km, nejen podle tachometru, ale i podle servisní knížky a hromady nálepek a visaček ze servisních prohlídek, který jsem různě po autě našel. Mám ji už dva roky a krom počátečních investic, který uděláš u každýho auta, tak to chce jen běžnou údržbu, jako olej, filtry, kola. A protože je v dobrým stavu, mám odvahu do toho dát plyn, i když už je to poměrně starý auto.

A k nákupu VW vs. Škoda - ono je to oboje stejný, akorát to má jinou kastli. Motory používá stejný celej koncern VW, podvozky jsou taky na jedno brdo. A nebuďme naivní, že VW je lepší, protože je německej - ono se to už v Německu stejně všechno nemontuje, např. Golfy dělají na Slovensku.

K cenám - patří to mezi luxusnější třídu, takže počítej trochu vyšší náklady i na běžnou údržbu - brzdy budou stát víc, než na Fabii a taktéž kola, protože takový auto nemůžeš dát na cokoliv menšího, než 195 šířku.

Na závěr opět opakuji - každá ojetina je loterie, nikdy nevíš, co opravdu koupíš.

Díky všem za rady. Nebudu to kupovat sám, ale budu mít u sebe automechanika, takže kontroly technického stavu vozidla se nemusím obávat. Stále nevím no. Přátelé mi také radí, ať jdu do Oktávky...Přeci jenom na naše silnice by byl ideální nějaký "tank"....:-D

Já bych se Passata nebál, ono vůči Oktávce nebude v cenách takovej rozdíl, navíc se mi zdá subjektivně trochu větší a to není k zahození, zvláště pokud má člověk rodinu, to místa v autě není nikdy dost.
A že přátelé by raději Oktávku? Možná je v tom trochu patriotismu, i když si to nechtějí přiznat. Osobně se mi líbí Oktávky do doby, kdy se vyráběly první O 2, jakmile to upravili na poslední facelift, tak už mi to přijde jak šikmookej prasečí rypák, stejně tak nový Fabie, prostě hnus. To VW vypadá mnohem líp.

K nákupu - ani automechanik nepozná skrytý vady, zvláště na motoru, ty se můžou projevit až časem, třeba při nižších teplotách, nebo že to vybíjí rychle baterku... ale to je ta loterie. Zase automechanik ti to zhodnotí po "statické stránce", tedy stav podvozku, jestli to není bouraný/opravovaný, kde je to jen naleštěný, aby to zakrylo chyby.

Klidně Passata kup, jestli se ti líbí. Protože posrat se ti může cokoliv, i ten papírově nejspolehlivější japonec.

Při nákupu ojetého auta přidej k prodejní ceně 20% a mysli si, že za tu cenu to kupuješ. Když těch 20% použiješ na případné opravy jsi na svém, když dáš víc tak proděláváš a když je nepoužiješ tak jsi měl dobrý kup. Těch 20% není na obložení, olej, filtry ale na faktické závady. Pak nemůžeš být sklamán.
Je to jen a pouze o štěstí. Značku neřeš, kup si co se ti líbí. V udedeném stáří už seženeš případné díly z inzerátů a běžně opotřebovávané díly - tlumiče, brzdy, čepy, ložiska koupíš nefiremní u dobrého dodavatele který ti poradí do čeho jít a v jaké ceně.Automobilky stejně tyto díly nedodávají a subdodavatel pouze vyráží na "originál" logo automobilky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru