Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Servis a čištění sekačky

Zdravím. Loni jsem koupil sekačku Weinberg s motorem Briggs a Stratton 675. Prodejce na dotazy neodpovídá, já motorům vůbec nerozumím ale chtěl bych si sám dělat běžnou údržbu - kdesi jsem četl že nesmím dávat sekačku kvůli motoru na bok - jak ale sekačku po sečení očistit? Loni nový olej, má se měnit každý rok? Vyměním si sám? Asi by měl být někde výpustní ventil oleje? Sekačka zatím chytá zatím na první ťuk a chci aby to tak zůstalo :-) .

Předmět Autor Datum
Sekačka zatím chytá zatím na první ťuk a chci aby to tak zůstalo Neboj, nezůstane tak. Kvůli oleji…
Rce 13.06.2011 00:16
Rce
Tak třeba od Al-Ko je návod na obsluhu motoru jiný než od Mountfieldu, teď už si nevzpomínám, který… poslední
kejki 14.06.2011 16:47
kejki
Olej by se měl dle manuálu měnit podle "odjetých" benzínových nádrží (kolik si teď nemůžu vzpomenout…
JoDiK 13.06.2011 07:30
JoDiK
Tyhle motory jsou perfektní, mám sekačku 6 let, každý rok olej ( pouze originál B&S )a vyčistím filt…
wathers 14.06.2011 11:40
wathers

Sekačka zatím chytá zatím na první ťuk a chci aby to tak zůstalo

Neboj, nezůstane tak.

Kvůli oleji se smí motor nadzvednout jen směrem k řídítkům. Tedy řídítka položit na zem, zatížit cihlou a zdvihlou sekačku očistit. Jiná poloha vede k vylití oleje do motoru. Olej by mělo stačit jednou za rok vyměnit, výpust bývá dole pod sekačkou, je tam šroub. Před sečením je vhodné zkontrolovat měrku, jestli olej nemizí. Servis těchto motorů dělá každý servis Mountfieldu.

PS: Nebyl k tomu návod k použití?

Olej by se měl dle manuálu měnit podle "odjetých" benzínových nádrží (kolik si teď nemůžu vzpomenout mám pocit že první výměna po zajetí 4 nádrže a ty další po deseti?) ale nijak to nehrotím a měním 1x za rok.
Výpustný ventil najdeš zespodu - v sekačce by měl být montážní otvor vedoucí přímo k němu - je to na čtvercový "imbus" velikost 9. Já ale raději ten motor vyberu, aspoň nepocintám olejem půl sekačky a můžu ten spodek důkladně ojet wapkou.
Jak naklánět nebo nenaklánět motor jsem nečetl a čistím po práci normálně tak, že to naklopím na jeden a pak na druhý bok. Pokud pak nebudeš hned startovat, olej zase steče do jemu určených míst. Někdy to naklopím i během práce, pak chvilku počkám a motor někdy trošku začoudí - tak to olej nestih stéct.
Každopádně už to takhle provozuju 9 let a startuje pořád stejně, na první...
Jo, a ještě jak začne motor trochu jakoby vynechávat, je nejvyšší čas vyfoukat prachový filtr sání - je to na jeden šroubek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru