Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak spočítat výkon asynchr. elektromotoru

Nevím co vám na otázce výkonu elektrického asynchronnímo motoru připadá nesmyslné. Možná je to pro vás novina, ale věřte že výkon je naprosto běžná a dokonce jedna z nejpodstatnějších veličin motoru. Nesmyslné mi spíše přijdou vaše hypotézy o směrodatnosti okamžitého výkonu, přičemž si vzápětí protiřečíte uznáním klíčového faktoru, kterým je konstrukce motoru. A to je právě to jediné na co já se táži - jak spočítat nominální výkon jednofázového asynchronního motoru(v překladu speciálně pro vás - maximální výkon pro který je motor zkonstruován a při němž má motor parametry uvedené na štítku). Je mi však skutečně záhadou, kde v mém textu spatřujete cokoli naznačujícího, že si pletu účiník s účinností, nebo že bych toto považoval za nejpodstatnější údaj. A musím vás trošku opravit, účiník u mnoha elektrických motorů, zejména nízkootáčkových, kde se pohybuje kolem 0,5-0,6 není zrovna zanedbatelný parametr. Zanedbatelný může být u jednofázových asynchronních motorů, ovšem nikoli z podstaty, ale protože je kompenzován běhovým kondenzátorem, tudíž se blíží 1.
Údaj o výkonu bych si přečetl velice rád a ujišťuji vás, že o nic jiného ani nestojím. To by ovšem na tom štítku musel být uveden.
Vážím si lidí kteří vědí a jsou ochotní se o své vědomosti podělit, ale váš příspěvek si nedokážu vysvětlit jinak, než jako záchvat nutkavé potřeby samoúčelného psaní.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny