Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Venkovní zídka z porobetonu - spáry

Budu stavět venkovní zídku z šedého porobetonu . Povrch nechám přírodní - šedý ( neomítaný ) Nevím ale , jestli mám ten porobeton usazovat na lepidlo - jakoby beze spár , nebo jestli nebude vzhledově lepší udělat spáry , např. 3 - 5 mm ?
A druhý dotaz : ten porobeton bude usazen na původním tarasu ( je vysoký asi 50 cm ) . Je potřeba mezi taras a porobeton dát izolaci ( ipu ? ) i když je taras vysoký 50 cm a nezdá se , že by vlhnul ?
Děkuji .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuji moc za rady , takže ten porobeton zavrhuji . Je to škoda , dobře by se to zdilo. Ale teď - co…
Franta P. 23.05.2011 09:05
Franta P.
Vážení "odborníci" na porobeton, v případě, že by porobeton měl Vámi zmiňované vlastnosti, to jest r…
Rath 19.05.2012 08:57
Rath
Kontrolní otázky: 1. Proč máte domeček na soklu a se vším se musíte tahat do schodů? Proč jsou tak u… poslední
kejki 20.05.2012 21:02
kejki

Děkuji moc za rady , takže ten porobeton zavrhuji . Je to škoda , dobře by se to zdilo. Ale teď - co by jste doporučili , jako zdící materiál ( mezi ty sloupky ) aby to mělo přírodní barvu - jako ty sloupky ? Vím , že existuje ztracené bednění , ale to je dost široké . Vyrábějí se nějaké ,,cihly,, z betonu v asi šířce kantky a podobné velikosti , jako porobeton ? Jestli máte nějaký tip , budu rád za rady .

Vážení "odborníci" na porobeton, v případě, že by porobeton měl Vámi zmiňované vlastnosti, to jest rozpadal se po 1 až 2 zimách, bydlela by valná část lidí do kolaudace v hromadě prachu Ytongu, Hebelu, Qporu přípdaně H+H. My jsme si udělali ze zbytků nouzové schůdky, které zatím v pohodě přečkali 2 zimy a ještě na nich občas štípeme dříví. Neni porobeton, jako porobeton. Jsou různé pevnosti P2, P4, P6. Po natažení lepidla s perlinkou, případně osazení klingery, bych se odizolované podezdívky Ytongu opravdu nebál.

Kontrolní otázky:
1. Proč máte domeček na soklu a se vším se musíte tahat do schodů? Proč jsou tak udělané všechny novostavby z porobetonu? Kolik z nich zůstane trvale neomítnutých a bez střechy, jak zněl dotaz?
2. Na jak dlouho stavíte taras nebo zděný plot?
3. Znáte tu povídku, že zápalka hozená do benzínu zhasne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru