Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Metalíza se na autě loupe

No Luboši nechci se stebou přít, ale to že se ti loupe "jen" přední nárzník a jinde ne, neznamená že to není tech. postupem. Nárazníky se totiš nestříkají společně s karoseríí,ale zvlášť.
Kamínky samozřejmně můžou narušit lakování vozu, ale pokud je matalíza správně nastříkaná tak pokud kmínek udělá poškození, jde to i z barvou až do podkladové barvy, lak se může třeba pškrábat ,ale nikdy se nesmí odloupnout sám bez barvy. Metalíza se stříká tak, že se nejrve nastříká barva a na ní se nanáší teprve lak. barva metalízi nesmí být suchá, ale jen zavadlá, pokud bys na ní při stříkání sáhnul musí lepit jako samolepka. Pokud je barva suchá tak se už lak s barvou nikdy pořádně nespojí a pak to dělá takovéto problémy. Dokonce i zkušené oko lakyrníka to někdy pozná, perleť se při správném nastřiku da laku malinko zvedne a dělá to větší dojem jako by 3D. Pokud nastříkáš lak na suchou barvu tak se šupiny do laku nezvednou a metla není tolik perleťová.
Je to strejné jako bys nastříkal "kalsickou barvu, nechal uschnout a pak jsi stříkal dalš vrstvu, bude se to také loupat, pokud se to nepřebrousí. Barva metalízy nejde přebrousit, aby jsi ji pak mohl jen nalakovat. Naruší se perleť a je to znát.ˇBuď jen rád, že se jim v Hondě "nepovedl" jen ten nárazník a že to nedělá třeba na kapotě, česem by se přidala i stařecha a blatníky. Vždy to začíná na náběžných hranách.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny