Předmět Autor Datum
Bohužel stím toho moc neuděláte. Přičinou loupání laku, je špatný technologický postup při lakování.…
ar 17.05.2011 18:18
ar
Ahoj, nemyslím si že to bude technologickým postupem. Mám Hondu Accord od roku 1999 a original lak n…
Luboš 121 17.05.2011 22:39
Luboš 121
No Luboši nechci se stebou přít, ale to že se ti loupe "jen" přední nárzník a jinde ne, neznamená že…
ar 18.05.2011 11:18
ar
Ahoj, opravdu vyčerpávající odpověď:-) Je vidět, že budeš asi lakýrník. I když se jim to v Hondě zře… poslední
Luboš 121 18.05.2011 16:54
Luboš 121
Děkuji za plně vyčerpávající odpověď, myslel jsem, že to bude závada při lakování, hezký den, bř
karelIV 18.05.2011 06:27
karelIV

Bohužel stím toho moc neuděláte. Přičinou loupání laku, je špatný technologický postup při lakování. Vrchní lak byl stříkán na suchou metalítu a nespojil se sní. Jediná možnost je celé obrousit a přestříkat. Vím , že jsem moc nepotěšil, ale je to tak. Počítejte s tím, že z malých puchýřků se časem začnou dělat větší fleky , které se budou loupat.

Ahoj, nemyslím si že to bude technologickým postupem. Mám Hondu Accord od roku 1999 a original lak na předním nárazníku se mi taky začal loupat, tak poslední dva roky.Nikde jinde to nedělá. Myslím že to mají na svědomí kamínky co to narušily a už to opravdu nezbude než znovu přestříkat, což mi taky potvrdili v autolakovně:-(

No Luboši nechci se stebou přít, ale to že se ti loupe "jen" přední nárzník a jinde ne, neznamená že to není tech. postupem. Nárazníky se totiš nestříkají společně s karoseríí,ale zvlášť.
Kamínky samozřejmně můžou narušit lakování vozu, ale pokud je matalíza správně nastříkaná tak pokud kmínek udělá poškození, jde to i z barvou až do podkladové barvy, lak se může třeba pškrábat ,ale nikdy se nesmí odloupnout sám bez barvy. Metalíza se stříká tak, že se nejrve nastříká barva a na ní se nanáší teprve lak. barva metalízi nesmí být suchá, ale jen zavadlá, pokud bys na ní při stříkání sáhnul musí lepit jako samolepka. Pokud je barva suchá tak se už lak s barvou nikdy pořádně nespojí a pak to dělá takovéto problémy. Dokonce i zkušené oko lakyrníka to někdy pozná, perleť se při správném nastřiku da laku malinko zvedne a dělá to větší dojem jako by 3D. Pokud nastříkáš lak na suchou barvu tak se šupiny do laku nezvednou a metla není tolik perleťová.
Je to strejné jako bys nastříkal "kalsickou barvu, nechal uschnout a pak jsi stříkal dalš vrstvu, bude se to také loupat, pokud se to nepřebrousí. Barva metalízy nejde přebrousit, aby jsi ji pak mohl jen nalakovat. Naruší se perleť a je to znát.ˇBuď jen rád, že se jim v Hondě "nepovedl" jen ten nárazník a že to nedělá třeba na kapotě, česem by se přidala i stařecha a blatníky. Vždy to začíná na náběžných hranách.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru