Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
O zemní smyčku přes síťový přívod se pravděpodobně nejedná, TV nebo STB nemají zpravidla ochranný vo… poslední
Zerozero 30.04.2011 00:34
Zerozero

O zemní smyčku přes síťový přívod se pravděpodobně nejedná, TV nebo STB nemají zpravidla ochranný vodič, jsou s dvojitou izolací.
S podobným problémem jsem se setkal při použití koupeného scart kabelu s plným osazením, tedy se zapojenými všemi piny konektoru. Tyto kabely mají všechny vodiče jednotlivě nestíněné, jsou stíněny všechny dohromady společným stíněním. Tím může v některých případech docházet k vzájemnému "vazbení" vodičů, přeslechům mezi kanály, či pronikání videosignálu do zvuku. Pro připojení např. STB, je vhodnější jednosměrný (jen pro cestu STB - TV) kabel, jen se zapojenými potřebnými vodiči. Nejlépe se samostatně stíněnými žilami. Pro kompozitní signál stačí tři. (L zvuk, P zvuk, video). Dá se takový sehnat, případně vyrobit ze stíněné trojlinky.
Eventuálně někdy postačí z plně osazeného kabelu nepotřebné vodiče na obou stranách odpojit.
Pokud by uvedené nepomohlo, může se skutečně jednat o zemní smyčku přes nějaké kapacitní vazby. Potom bych zkusil odpojit stínění od konektoru na straně zdroje signálu (nikoli na obou).
Samozřejmě předpokládám, že je správně zapojen scart na TV a zdroji signálu a není porucha na samotné TV. Například zda se neobjeví brum při přepnutí TV do režimu AV i bez připojení scart kabelu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru