Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sodastream-větší láhev CO2

Budeš musieť mať tlakový redukčný ventil, lebo ti rozdrapí plast ak pustíš tlak priamo z 6-9kg flaše:
http://www.weldexpert.sk/kategoria/prislusenstvo/redukcne-ventily/redukcny-ventil-gce-co2-din-arc-n2/

Dá sa mierne ventilom pripustiť CO2 a hneď zavrieť, ale nedúfaj, že odhadneš akurát tlak na výrobu sifónu, aby neroztrhlo nádobu so sifónom.

Mne chalani v bývalom kovospracujúcom podniku na Vajnorskej BA, v sifonárke, natlačia CO2 na 90 bar do 9kg oceľových, ciachovaných flaší, samozrejme, "po známosti".

Mám doma kutilský preklápací automat vyrobený z antikoro, kónicky je zospodu doťahovaný páčkou silonovým tanierikom smerom k hrdlu plastovej 2l flaše. Robím si desiatky rokov (od roku 1989) vinný strik 1:1 (voda+víno+pol deci bazový sirup) .

Za pár šušňov (za 0.5l fľašku rumu) som z roboty k tomuto bazmeku a 9kg CO2 schrastil redukčný ventil z kyslíkovej bomby na komplet zvárací agregát; Acetylén+Kyslík (dve oceľové flaše).

Tak do plastu púšťam z redukcie nastavený na cca 5 až 6bar smerom do PVC fľaše. Odstavím CO2 ventilom a nechám preliať (prebublať) kvapalinu z flaše do antikora a späť, aby sa nasýtila CO2.

Plastová fľaša 2l (používam tie pevné, kedysi sa zálohovali za 10.-SKK) bola zrejme oslabená, mi strelila v ruke. Plast sa šupou, ako žuvačka po rozdrapení tlakom navliekol naruby na antikor a guľový ventil, ktorý urval v spoji páčky. Paprča s prstami mi brnela asi tri hodiny hoci som mal navlečenú koženú rukavicu. Akurát som zostal cugrunt mokrý.

Šleha už pri zredukovanom tlaku 6bar po rozdrapení plastovej flaše zaznela z pivnice, ako výbuch delovej, vojenskej petardy (papierového delobuchu), až sa doma na chalupe okná zatriasli.

-----------------------------------------------
Kedysi za boľševika ešte neexistovali plastové fľaše na závit, a tak sa robil obohatený sekt priamo do 0,7 originál skla od šampusu obdobným prebublávaním, preklápaním. Kto nemal pred fľašou ochrannú klietku, mohol pri výbuchu skla prísť o prsty alebo byť sklom podrezaný, ako kura. (Tuším sa to v dejinách domácej výroby sektu priamo do skla aj stalo).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny