Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno vyrovnání podlahy

Ve 40 let starám domě chci dát v jednom pokoji v prvním patře plovoucí podlahu.Podlaha je ale propadlá.Od kraji ke středu místnosti to mohou být až 4 cm.Strop je dřevěný - škvárobetonový.Na netu jsem vyčetl spoustu názorů jak podlahu vyrovnat.Podlahu ale potřebuji o cca 2 cm zvýšit.Je můj postup správný ?
1.Vytrhat parkety.2.Oddělat desky které jsou jen přibity hřeby do trámů,dát je tam zpět ale přišroubovat vruty.3.Na desky dát OSB desky 2x,jedna vrstva za parkety,druhá proto že potřebuji podlahu zvednout.Vyrovná to podlahu abych poté mohl položit plovoučku ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Staré parkety opatrně rozebrat a uložit, odstranit desky, dosypat a dokonale srovnat liapor frakce 4…
sHpy00n 22.03.2011 18:03
sHpy00n
Přesně takhle to chci udělat.Rozebrat parkety.Dosypat liaporem - nevím kde.Až pod deskama,ne? Kousek… poslední
habin 21.09.2011 17:20
habin

Staré parkety opatrně rozebrat a uložit, odstranit desky, dosypat a dokonale srovnat liapor frakce 4-8 mm. Na srovnaný liapor dvojitě položit OSB, dřevotřískové, cetris, či sádrovláknité desky dle libosti a peněženky. Pak požádat podlaháře a složit zpátky parkety. Lepší podlahu jak poctivé parkety totiž nepořídíte.

Přesně takhle to chci udělat.Rozebrat parkety.Dosypat liaporem - nevím kde.Až pod deskama,ne? Kousek podlahy jsem rozebral,hned pod parketami jsou desky a nejsou v krajích vůbec přišroubované.Když oddělám desky měl bych být na trámech - uvidím jestli jsou všechny OK a zda nebudu netné nějaký vyhodit - vyměnit.Mezi parketami a deskani nic není (prý tam bývá i tér papír apod).A parkety tam vracet nebudu.Jsou to 45 let starý feny....nelakovaný apod,ani k sobě pořádně nesedí.I když,šikovný podlahář by spáry vytmelil,parkety vyleštil a byly by jak nové - lesklé.Určitě by to vyšlo levnějc než plovoučka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru