Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem tlakový spínač vodárny

Koupil jsem vodárnu Sigma s 30l nádrží .Vše fungovalo , až na časté výměny tlakového spínače ,protože jsme pořídily bazén a čerpadlo se při napouštění přetěžovalo neustálýmy spínacímy cykly .Dal jsem na vodárnu profesionálem namontovat nádrž o 100 litrech a asi po dvou dnech provozu vodárny se začali dít věci...
Při sepnutí vodárny pro čerpání vody ze studny se rozklepe celý potrubní řád , tlakový spínač zešílí a asi 3x za vteřinu se zapne a vypne a najednou jako když se chytne a sepne ,čerpadlo načerpá vodu a při vypínání normálně vypne .
Byli už u nás tři odborníci : instalatér , který dával dárlingu novou nádrž ,elektrikář a další přizvaný instalatér . Vše je podle inst. vpořádku namontováno , podle elektrikáře je také vše OK a já se bojím , kdy nás to pozabíjí .
Opravy , provedené na vyhledání problému : neůspěšné .2x výmněna úplně nových tlak. spínačů . Zpětná klapka mezi čerpadlem a nádrží je nová .Sací koš ve studni starý půl roku . Fáze proměřeny a v pořádku .Motor vpořádku . Dokonce jsem zkontroloval i pojistný ventil u bojléru .... nanic , tak vážně nevím .Tři odborníci si neví rady , vyůčtovali prachy za telefonáty mezi sebou a za benzin a výsledek ? H na ntou . Jo a tlak v řádu ,pracovní přetlak v nádrži a spínací a rozpínací na spínači jsou správné a vpořádku .
Děkuji za rady .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na starých domácích vodárnách se stolitrovým zásobníkem byl spínač i tlakoměr vždy namontován do dír… poslední
Henessy 16.03.2011 23:36
Henessy

Na starých domácích vodárnách se stolitrovým zásobníkem byl spínač i tlakoměr vždy namontován do díry v zásobníku a u čerpadla byl přivzdušňovací ventil který udržoval vzduch nad hladinou vody a byl stlačován. U současných zásobníků je uvnitř měch, do kterého se voda napouští a vzduch je jednorázově napumpován z protilehlé strany a s vodou se nesetká.Jaký typ je tvojí nádrže?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru