Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LED diody-napájení

Cena bude velmi varibilni - muze to byt nekolikanasobne drazsi a taky skoro zadarmo, to zalezi na tom, kde a za kolik se povede nakoupit pripadne vyhrabat v supliku.
Zarivky budou jednodussi, to urcite. LED proti nim budou mit vyhodu v zivotnosti a mozna, pri peclivem navrhu o neco mensi spotreba. Vyhody sou to znacne diskutabilni, rozhodne to neni rozdil zarovka/zarivka, spis jednotky procent. Desitky pokud se vezme v potaz nasledujici odstavec.
Co se spektra a svetelneho vykonu tyce - kytky zerou cervenou a modrou, trochu zlutou a minimalne zelenou. Vyhodny muze byt svetlo vyrobeny z modrych a cervenych LED - pro produkcni pestovani. Kytkam se to bude libit, horsi je fialovy akvarko z pohledu pozorovatele. O pohledu rybicek nevim. Bile LED jsou modre LED, pred kterou je luminofor menici modrou na zlutou-modra a zluta dohromady davaji bilou. Modra pro kytky super, ale cerveny je v tom spektru pomalu a zluta ty kytky zas tak nebere - takze zadnej velkej slagr, ale zase ne problem. No a posledni vec je intenzita svetla a utlum vody. Intenzita klesa s druhou mocninou vzalenosti od zdroje, navic cervena je vodou pohlcovana vic nez modra. Tady by LED mohli mit vyhodu, protoze by se teoreticky dali namontovat i do vody, ale v praxi to bude lepsi pro zarivky. Uplne nejlepsi bude nejaka vybojka, zemedelskej vysokotlakej sodik ma dobry spektrum a uccinost vetsi nez ty LED - ale bude se hodit na akvaria rekneme od 300L nahoru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny