Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení půdy polystyrenem

Dobrý den,prosím o radu zda je možný násl.postup zateplení:
Střecha je šikmá,30 stupňů,eternit,ipa a desky 2cm,nezatéká,
mezi krokve chci dát 80mm EPS polystyren,od desek střechy bude mezera 40mm(krokve jsou 12cm) a parozábrana.Půda není obývaná,slouží jako "sklad",jde mi o to,aby sníh na střeše odtával a neměnil se v led,který "teče" po zdi.Dodatečně bych zateplil podlahu-cca 5-7cm polystyren do rostu,nahore PDF desky,jedná se celkem o cca 2x7m.
Další varianta je do vzduch.mezery nad polystyren přidat 4cm vaty..je to vhodný způsob?
Děkuji za názor

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a neměnil se v led,který "teče" po zdi Tady váš dotaz nechápu, zateplovat odloženým věcem na půdě j…
kejki 05.03.2011 18:45
kejki
Ne,nechci zateplovat odloženým věcem,jde mi o to,ze kdyz na střechu napadne sníh,teplo které je na p…
J. 05.03.2011 19:05
J.
U neobývané půdy nepůjde o navlhnutí, spíše o funkčnost. Vata zapruží a nacpe se ke krovům, u EPS mu…
kejki 05.03.2011 19:20
kejki
Díky za odpověď..samozřejmě počítám s tím,že na polystyren bych dal parozábranu,izolace by byla jen…
J. 05.03.2011 20:48
J.
Vaše řešení: 5 - 7 cm polystyrenu na podlahu půdy = velmi slabá izolace nezabrání úniku tepla strope…
sHpy00n 05.03.2011 23:14
sHpy00n
Děkuji i za váš názor,je to také způsob který zvažuji-je nutné položit na podlahu pod vatu parozábra…
J. 06.03.2011 14:29
J.
Parozábrana patří na teplou stranu, pokud bude na stropě, musí nad ní být opravdu moc izolace, aby n… poslední
kejki 06.03.2011 19:00
kejki

a neměnil se v led,který "teče" po zdi

Tady váš dotaz nechápu, zateplovat odloženým věcem na půdě je nesmysl. Pokud na vnitřní straně půdy máte vodu - buď tečou tašky, nebo vám prochází pára z obytných místností. To EPS nevyřešíte.

Ne,nechci zateplovat odloženým věcem,jde mi o to,ze kdyz na střechu napadne sníh,teplo které je na půdě,tento sníh rozpustí a promění v led,který se hromadí na kraji střechy,a když je zima jako letos,tak ta vrstva je klidně 15-20cm a postupně jako ledovec "teče" přes okap až na omítku a dál.Vevnitř půdy je sucho,krytina je OK,a teplo na půdě je způsobeno částečně prostupem ze spodu,z místnosti pod půdou a částečně z místnosti na půdě,která je nyní používaná jako ložnice.Zajímá mě v podstatě jen to,jestli můžu místo vaty použít polystyren,jestli je tato varianta možná z hlediska funkčnosti,nebo jestli je skutečně pravda to co mi tvrdil prodavač v Hornbachu,že polystyren na zateplení půdy je stoprocentní jistota navlhnutí a shnití krovu..

U neobývané půdy nepůjde o navlhnutí, spíše o funkčnost. Vata zapruží a nacpe se ke krovům, u EPS musíte dopěňovat. U obytné místnosti musí být parozábrana, jinak dojde ke kondenzaci vzdušné vlhkosti a tomu vlhnutí, před kterým vás varovali. Takže k izolaci podlahy nad teplou obytnou místností je to úplně nevhodné (bez parozábrany v místnosti).
Ale na zateplené střeše sníh zůstane, tak abyste nenadával, že ho musíte shazovat, protože jinak by vám zničil krovy. (...bojím se do Teska na nákupy, jak jsou tam na tých střechách sněhu kupy...)
Možná by u vás pomohla protizámrazová ochrana okapů, je tu na to také téma.

Díky za odpověď..samozřejmě počítám s tím,že na polystyren bych dal parozábranu,izolace by byla jen mezi krokvemi,bez překrytí/příd.rošt na krokve/,podlahu nechám zřejmě bez izolace.Sníh na střeše nevadí,na místě kde mám provedenou izolaci vatou/vedlejší místnost na půdě,ložnice/je běžně 25-30cm sněhu a postupně odtává,nemění se v led.Nosnost je OK,krokve jsou spojeny středem do čtverce-vaznice by snad měl být správný název..takže jde mi jen o to použít k izolaci cokoliv mimo vatu..z mont.důvodů..a polystyren by byl co se týká práce lepší..

Vaše řešení: 5 - 7 cm polystyrenu na podlahu půdy = velmi slabá izolace nezabrání úniku tepla stropem do půdy. 8 cm polystyrenu mezi krokvemi = opět velmi slabá izolace takže teplo vesele pokračuje skrze střešní plášť > sníh nerušeně odtává = Váš problém stále trvá! > spousta zbytečné práce a neúčelně vyhozených peněz.

Správné řešení: zabránit úniku tepla již v prvním stupni důkladným zateplením stropu. Nejméně 20 cm minerální vlny a dokonale vytěsnit veškeré mezery, skuliny a škvíry = teplo nepronikne na půdu > sníh netaje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru