Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava domu(zdi)

Dobrý den ,mám následující problém,koupili jsme starý dům plný vlhkosti.Jako první věc jsme ho nechali podřezat.Od té doby uplynuli 2 roky a dům pěkně vysychá ,ale co zůstavá pod urovní podřezání ,začlo odpadávat(v domě jsou vyvýšené podlahy asi cca 200mm nad úrovní terénu)Chtěla bych ten spodek nechat obložit nějakým pěkným obkladem,ale čím ten obklad přilepit ,když tam zůstane trvalá vlhkost ??? Děkuji za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Najvhodnejší aj keď pomerne drahý spôsob je spôsob je upevniť na vlhké murivo kovový rošt vzdialený…
Joseph 14.03.2011 13:17
Joseph
tak, rošt, na něj cetris a na cetris nátěr nebo obklad. poslední
Alf 28.06.2011 22:51
Alf

Najvhodnejší aj keď pomerne drahý spôsob je spôsob je upevniť na vlhké murivo kovový rošt vzdialený cca 2-3 cm od muriva, vytvoríš vzduchovú medzeru a obklad upevnit na ten rošt. Detail ukončenia hornej hrany, prekrytie, je taktiež potrebné previesť tak aby vznikol vzduchový kanál. Pár domov u nás to už má takto vyriešené. Poniektorí vytvorili aj v oblade zopár otvorov/prieduchov krytých nerezovými rámikmi. Vyzerá to vcelku elegantne

Kto na to má, zvolil este drahší spôsob bez kovového roštu. V murive majú ukotvené háky a nastavitelné operné body. Na hákoch sú zavesené platne zrejme umelého kameňa, hrubé cca 3-4 cm.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru