Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bezdrátový zvonek

Máte někdo zkušenosti s bezdrátovými zvonky? Chtěli bychom si dát zvonek do dílny, ale nevíme, jestli bezdrátový zvonek dosáhne přes několikero zdí v domě. Doporučili by jste nějaký typ? Díky.

Předmět Autor Datum
Tyto zvonky jsou skutečně velice praktické.Na trhu jsou dva typy.Vlastní tlačítko je vlastně vysílač…
Jabraka 20.02.2011 12:51
Jabraka
Vzdálenost mezi zvonkem a přijímačem bude cca 25 metrů, přes patero zdí a jednu podlahu! Nejlepší bu…
valdin 22.02.2011 14:48
valdin
25 metrů a přes patero zdí je docela dost. Tady bych o dosahu pochyboval.
Prasak 22.02.2011 15:14
Prasak
Bezdrátové zvonky jsou dobrá věc, ale pozor na dvě věci. Za 1.Z vlastní zkušenosti vím, že se zvonky…
Thomasxyx 20.02.2011 23:30
Thomasxyx
Bezdrátový zvonek jsem měl. Mám jednu negativná zkušenost. Bydlím u rybníka a při vysoké vzdušné vlh…
kocoour 21.02.2011 10:35
kocoour
Nevim jestli se to dá říct obecně, ale já mam chuť ten náš mrsknout z okna. Jednou zvoní, pak zas ja…
ASNL 22.02.2011 18:41
ASNL
Já mám zvonek z OBI..označení už nevím,ale je to ten typ co je tlačítko vodotěsné.Bydlíme v rodiném…
sklokan1 22.02.2011 19:30
sklokan1
Mněl jsem jich už několik. Musí být vodotěsný, jinak jen do vnitřních prostor. Cena okolo 1000 kč -…
radek2 22.02.2011 22:57
radek2
Určitě to chce vyzkoušet před zakoupením. Zkus si projít nabídky třeba tady a tady. Jsou to české fi… poslední
veckoo 23.02.2011 09:14
veckoo

Tyto zvonky jsou skutečně velice praktické.Na trhu jsou dva typy.Vlastní tlačítko je vlastně vysílač signálu pro spouštění.Druhá část je přijímač se zdrojem(baterie či síťový adaptér) a vlastní zvonek.Jeden z typů je umístěn v pouzdře se zásuvkovou vidlicí a umístí se do jakékoliv běžné zásuvky.
Tento typ je v ceně kolem 300.- a tlačítko má na upevnění samolepící plochu,nebo na dva šroubky do hmoždinek.Dosah mají tyto zvonky kolem 25 metrů-bezpečně.Přes zdi nevím,ale signál se nešíří lineárně.
JABRAKA

Bezdrátové zvonky jsou dobrá věc, ale pozor na dvě věci. Za 1.Z vlastní zkušenosti vím, že se zvonky mohou navzájem rušit. Takže jestli budete mít se sousedy stejný typ zvonku, je dost možné že budete vědět o každé jejich návštěvě a naopak. Moc příjemné to není.
Druhá věc, na kterou si dejte pozor je umístění zvonku. Švagr ho měl na železných vratech a nikdo se mu nedozvonil.

Bezdrátový zvonek jsem měl. Mám jednu negativná zkušenost. Bydlím u rybníka a při vysoké vzdušné vlhkosti vždycky přestal fungovat. Jak je vidět, záleží na více faktorech. Nevím,jest-li šlo o konkrétní závadu,nebo to platí i jinde. Se sílou zdí nemám zkušenosti.
Zdravím

Nevim jestli se to dá říct obecně, ale já mam chuť ten náš mrsknout z okna. Jednou zvoní, pak zas jakou dobu ne. Vyměnim baterie a stejně nic. Teplota, vlhkost vzduchu, prašnost, nebo nevim co všechno má na to vliv

Mněl jsem jich už několik. Musí být vodotěsný, jinak jen do vnitřních prostor. Cena okolo 1000 kč - spolehlivost nijak velká. Někdy zvoní, jindy ne, nepomáhá vyměnit baterii. tlačítka mají více frekvencí ( či jak se to nazývá, aby to nezvonilo i u sousedů ) Nastavení něco jako u dětských chůviček. Ze spolehlivosti jsem zklamán, vzdálenost cca 15 -20 m přes 2 zdi do patra.

Určitě to chce vyzkoušet před zakoupením. Zkus si projít nabídky třeba tady a tady. Jsou to české firmy, které si snad kvalitu výroby v Číně ohlídají.
Možná by stálo za to udělat nákres situace a okótovat a oslovit s tím někoho kdo instaluje zabezpečovací zařízení. Ti jsou praktici a poradí ti i s tímto.

Moje zkušenost je, že jsem koupil levnější zvonek a dostačuje na krátkou vzdálenost. Dobré řešení je, když máš venku plastovou schránku, tak zvonkové tlačítko umístit na dno schránky a ven vyvést jen obyčejné zvonkové tlačítko. Zásahem ale ztrácíš záruku na výrobek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru