Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Parozábrana

Dobrý den, obracím se na Vás prosbou o radu.
Bydlíme v RD cca. 30 let starý, máme zateplené stopy 5 cm polystyrenem (lepidlo,perlinka,hmožděnky, polystyren,-bez parozábrany, vyměněná okna cca. před 6 lety za plastová. V podkroví jsou dvě místnosti pod sedlovou střechou ( z každé strany pod střechou je volný prostor-půda), zde je zateplen stop zevnitř 3 cm polystyrenem, bez parozábrany. Zvenku jsou místnosti zateplené rockwoolem na stopě je pouze položen (20 cm) a na stěnách je přidělán na dřevěnou konstrukci (20 cm), bez parozábrany.
Ještě jsem chtěla uvést, že v některých místnostech plesnivějí rohy a dále se pod polystyrenem směrem dolů dělá cca. 5-10 cm mokrý proužek. Ještě bych se zmínila, že se v celém domě při ochlazení rosí okna.
Co jsem četla příspěvky výše, tak jste psali, že je nutno dávat parozábranu, ani v jednom případě (jak pod polystyrenem nebo pod vatou) ji nemáme. U vaty by se konstrukce dala rozebrat a parozábranu tam ještě vložit, ale u polystyrenu již ne. Ještě jsme uvažovali o položení další vaty (10-15 cm) na podlahu vedle podkroví- na půdě (ta část není zateplená=podlaha, pouze zevnitř je na stropech polystyren 5 cm). Střecha je klasická = latě+křidlice, občas se zde nafouká sníh.
Jde mi o to, zda u vaty na stěnách v dřevěné konstrukci, musí být pod touto vatou také parozábrana? A dřevěná konstrukce pobitá prknama nebo může být vata odhalena (já jen jestli se do vaty nenatahuje vlhkost a nejde potom vlhkost do stěn…………)
Dále, když by jsme chtěli ještě dodatečně položit další vatu na podlahu (na část půdy, která je zateplena pouze zevnitř 5 cm polystyrenem), zda musíme dát na podlahu parozábranu na to vatu 10-15 cm, a pak jestli nějakou další vrstvu-dřevo nebo by jsme to mohli nechat jen volně položené bez ničeho…………………
Doufám, že můj dotaz je srozumitelný. Děkuji za odpověď. Staroka

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny