Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem fáze na kostře

Dobrý den,
chtěl bych tímto poprosit o pomoc ohledně poruchy, která se mi vyskytla. V bytě mám dva samostatně jištěné okruhy zásuvek. 1. okruh jsou všechny zásuvky na bytovém jádře a 2. okruh jsou všechny ostatní.
Při zapojení pračky do zásuvky na jádře se mi objeví fáze na bubnu pračky a dalších přístupných kovových částech, ale když ji zapojím do okruhu mimo jádro je vše v pořádku. Navevek se zásuvky na jádře jeví v pořádku, fáze je jen v levé zdířce. Nějak tomu nerozumím a proto se obracím na Vás.
Za případné odpovědi předem děkuji.
rure

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebo by ještě mohlo jít o přerušený ( zkorodovaný nebo málo utažený spoj) nulový vodič na přívodu, z…
Trilobit 08.02.2011 21:53
Trilobit
ono to vypadá, že má rozvod proveden dvouvodičově, nikoliv třívodičově...v tom případě se může stát,…
paul 09.02.2011 10:35
paul
Zdravim Vás, pročítám diskuse a hledám řešení. V paneláku umakartová koupelna. Pracka fáze na bubnu,… poslední
Mischell 09.05.2011 17:30
Mischell

Nebo by ještě mohlo jít o přerušený ( zkorodovaný nebo málo utažený spoj) nulový vodič na přívodu, zásuvka se tváří normálně, ale když ji proudově zatížíš, nulák se přeruší a na kostře se objeví fáze. Zkontroluj VŠECHNY spoje, krabice, zásuvky, šroubky u jističe a nulovací můstek, nebo jak to máš řešené.

ono to vypadá, že má rozvod proveden dvouvodičově, nikoliv třívodičově...v tom případě se může stát, že PEN který je tažen nejdříve na kolík a pak na zdířku a plní obě funkce, jak nuláku tak ochranného vodiče, je někde nedotažen, nebo ulomen, nebo upálen. Ale to by mu pak dělal každej spotřebič I. třídy, nejen pračka... Ta zásuvka co se do ní zpaojuje pračka je samstatná nebo je na tom okruhu zásuvej více???

Zdravim Vás,
pročítám diskuse a hledám řešení. V paneláku umakartová koupelna. Pracka fáze na bubnu, presne jako popisoval pán předemnou. V pracce problém není, protože při zapojení na jinou zásuvku přes prodlužovací kabel je vse O.K. Vsechny spoje sem překontroloval, ale bohužel nemám vadasku. Jen obyč zkoušečku. Fáze je jen nalevo.. Vse se zdá normální. Kde mám hledat chybu? Obě zásuvky v koupelně jsou na tom stejně. Bohužel netuším jak a kudy to v tom umakartu vede :-( Poradíte mi na email?
Díky za pomoc.
Michal -
lucky.mischell@seznam.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru