Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Používání zvlčovače vzduchu

Zakoupili jsme si zvlčovač vzduchu, nejdříve jsme brouzdali po internetu a potom si nechali poradit, jedná se o zn. TEFAL Boby Home.Nebyl zrovna levný.Důvod zakoupení, nemocné průdušky a suchý vzduch v bytě. Používáme ho od vánoc,a zjšťujeme zamlžení televizní obrazovky,šedý šlem na knihách a pod.,Zvlhčovač nepouštíme naplno, vhlhkost měříme dle přiloženého vlhkoměru.Tento vlhkoměr dává studenou páru, je to štelovatelné, nádobka je na cca 4,5 l, a má to kontrolku v případě,že už voda v nádobce není.V průběhu dne dosti větráme.
Chtěl jsem se hlavně optat, zda si neuděláme větší škodu než užitek.Je pravdou, že se lépe dýchá.Děkuji za rady i zkušenosti.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zvlhčovač jsem také koupil kůli synovi má špatné průdušky a bydlíme v paneláku, a ten šedý film byl…
Vadas 30.01.2011 08:39
Vadas
Jak jsem vyčetla, ztěžujete si zde na ultrazvukový zvlhčovač. Zkoušel někdo parní nebo dokonce adiab… poslední
Helen 22.03.2011 14:21
Helen

Zvlhčovač jsem také koupil kůli synovi má špatné průdušky a bydlíme v paneláku, a ten šedý film byl opravdu takřka po celém bytě, nejvíc je vidět na tv a jiných spotřebičích, ale je to všude i tam kde to není na první pohled vidět. Už leží roky ve skříni a dáváme moékrý ručník přes topení. Bohužel na tuto vlastnost zvlhčovačů nikdo nikde při koupi neupozorní. Používat se to však nedá, myslím že časem při používání zvlhčovače by odešla i televize a jiné spotřebiče, protože věřím že se to svinstvo dostává i dovnitř.

Jak jsem vyčetla, ztěžujete si zde na ultrazvukový zvlhčovač. Zkoušel někdo parní nebo dokonce adiabatický zvlhčovač? Pokud vím, s adiabatickými zvlhčovači tyto problémy nebývají. Také jsem jej měla příležitost vyzkoušet a s něčím takovým, jako jsou šedé šlemy na zařízení jsem se nesetkala. Pokud tápete, o jakou technologii se jedná zde najdete popis: zvlhcovace-vzduchu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru