Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nová podlaha na sýpkovém trámovém stropu

Zdravím,
rekonstruuji první parto venkovského stavení, kde dříve byly sýpky a podlahu tvoří trámy různých rozměrů s mezerou 2cm ( viz. foto ). Odkryl jsem puvodní dřevěný záklop a hliněnou mazaninu. Nemůžu se rozhodnout jakou novou podlahu na tyto trámy udělat. Z důvodu nízkého stropu můžu jít 13 cm nad nejvyšší trám.
1/ položit folii, karysito a zalít beronem ( bojím se vlhkosti z betonu, nebo uzavření stropu neprodyšnou folií )
2/ vysypat liaporem do roviny, miralon, 2x OSB 18mm do kříže slepit v drážce a sešroubovat ( vysoká cena od firmy, možnost stavění příček jen z sádrokartonu )

Předem díky za Vaše názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak timto dotazem jste mi zase otevrel bolavy stavebni "vred" a zacal jsem zase hledat ... tady dals…
DKK 21.01.2011 09:45
DKK
Ale co ta voda , které přejde z betonu do trámů? Obvodové zdi jsou navíc z vepřáku, takže ty si tu v…
danous 22.01.2011 20:40
danous
Ono jí tam příliš nepřejde když budete míchat beton ve správném poměru a ne tekutou srajdu. Čím méně… poslední
sHpy00n 22.01.2011 23:04
sHpy00n

Tak timto dotazem jste mi zase otevrel bolavy stavebni "vred" a zacal jsem zase hledat ...
tady dalsi varianta ktera mi pripada rozumna ale jeste musim pokonzultovat se statikem
LEHCENY BETON:
- lehky
- protihlukovy
- pevny a pruzny
- tepelne izolacni
- lze na nej stavet Ytong

beton.html

Co jsem slysel tak se jeste do tech tramu bouchaj velke hrebiky ktere se nasledne prolejou tim betonem a pak to eliminuje prohybani stropu (ty hrebiky se zazerou do betonu).
Tak nevim uvidime co ostatni kutilove

DKK

Ono jí tam příliš nepřejde když budete míchat beton ve správném poměru a ne tekutou srajdu. Čím méně záměsné vody do betonu, tím lépe. Betonová směs do podlahy by měla být zavlhlá. Když naberete hrst do dlaně a smačknete ji, musí zůstat pevná, soudržná koule, ale nesmí z ní téct voda a nesmíte mít ruku mokrou. Beton od dřevěné konstrukce a vepřozdí oddělte PE folií. Možná by se dala použít kontaktní difůzní folie ale nebude to levné a nevím jak by se to chovalo. Po obvodu pochopitelně ještě přidat dilatační pás. Do betonu KARI sítě určitě vložit, do trámů nekotvit, jen je třeba dbát na správné přesahy 2 - 3 oka přez sebe. Když je budete dávat jen k sobě na doraz, jako byt skoro nebyly. Že by se beton prohýbal je nesmysl. Bude-li namíchaný ve správném poměru, tedy nebude-li se šetřit cementem, správně zpracovaný, zhutněný, v dostatečné vrstvě, pak musí být po vytvrzení samonosný a nemá se co prohýbat.
Osobně bych ale šel suchou cestou bez betonu použitím liaporu a desek. Sádrokartonových příček bych se vůbec nebál, spíš naopak. Za pár let může provedená dispozice přestat vyhovovat a SDK se snadno a rychle demontuje a přestaví.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru