Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení stěny

Dobrý večer, prosím o radu zda je možné zateplit stěnu v místnosti nalepením polystyrenu 1 cm, z venku zateplení nelze je na ni nalepený jiný dům. Zeď je kamenná , bez vlhkosti , ale studená. Děkuji za odpověď Prchalová jitka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak bylo psáno přede mnou. Centimetr zevnitř je zcela k ničemu. Zateplete nejprve strop a nezapomeňt… poslední
sHpy00n 08.01.2011 13:42
sHpy00n

Jak bylo psáno přede mnou. Centimetr zevnitř je zcela k ničemu. Zateplete nejprve strop a nezapomeňte na parotěsnou fólii. Čím dříve, tím lépe. Ten strop bude dřevěný, takže k tepelné setrvačnosti příliš nepřispívá. Pokud máte dostatečnou výšku místnosti, zateplete nejméně 20 cm. Když to nepůjde, udělejte sondu shora. Vytrhněte na půdě prkno a uvidíte co bude mezi stropními trámy. Jestli prázdná mezera, nebo škvárový násyp (nepředpokládám). Zatím bych odhadoval spíš volný prostor mezi trámy, nahoře pak prkenný záklop a povrch z dusané hlíny, jílu smíchaného se slaměnou řezankou či plevami.
V případě zateplení do stropu se otevírá mnoho možností. Vytrhat montážní otvory a nafoukat např. climatizer plus, vyplnit polystyrenovou drtí, kompletně vytrhat záklop a položit minerální vlnu v rohožích nebo deskách. Polystyrenu v deskách bych se raději vyhl. Pokud by tam přeci jen byla škvára tak nejprve odstranit a vzniklou mezeru vyplnit izolantem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru