Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace stropu velmi nestandardí přístavby v domku po babičce.

Dobrý den vážení šikulové. Prosím poradí někdo?
Dcera s manželem zdědili stařičký domeček po babičce. Izolace základů celkem zvládli. Problém ale nastal ve chvíli, kdy se rozhodli přistavět další místnost do prostoru průjezdu. (Domek je stavebně rozdělen na 2 poloviny a středem procházel průjezd.)Prostě klasická stará jihočeská usedlost.
K úpravě byly použity obě boční stěny průjezdu. Přední a zadní stěny byly postaveny nově z cihel. Vše bylo nově omítnuto, oštukována.
No a nyní asi to nejpodstatnější. Děti se rozhodly esteticky "vylepšit" místnost několika trámy (pravé dřevo). Ty jsou zazděny do přední a zadní stěny. Horní část trámů je v rovině se všemi obvodovými stěnami.
Na obvodové zdi a trámy jako strop, položili nějakou desku z lisovaných hoblin (z mládí mi to připomíná kvalitnější pazderodesku.) Strop a trámy ovšem velmi brzy začaly plesnivět.
Budu Vám všem velmi vděčen za každou radu. Třeba jestli mezi stěny, trámy a stropní desku vložit nějakou izolaci, případně jakou.

Velmi mi na rychlém řešení záleží. Z popisované místnosti totiž mladí udělali "děcák". A když vidím na stropě, nad postýlkou vnučky černou plíseň, vůbec mi nedělá dobře představa astmatu, alergií a nevím co ještě plísně dokáží.

Ještě jednou předem děkuji za každý nápad a radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
neni soucast stropu nekde parozabrana(igelit) na te v souviislosti s nizkou vrstvou izolace se bude…
danielh-mobil 04.01.2011 21:15
danielh-mobil
Není. Součástí stropu je jen plesnivějící deska, pár milimetrů vzduchu a další deska. Pak půda, stře… poslední
Mirek CB 13.01.2011 20:31
Mirek CB

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru