Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlhkost v domě

Ahoj všem kutilákům ,
prosím o radu s následujícím problémem.
Dostavěl jsem dům a letos poprvé bydlíme a ve vchodové místnosti se nám ve spodním rohu obvodové zdi objevuje vlhkost cca 20x20 cm trojúhelník, a cca 5 cm nad plovoucí podlahou se na zdi objevují jakési flíčky velikosti přůměru cca 1cm ( vypadá to jako by jste omylem postříkali zeď). Chci říct ale že máme spodní dvojitou izolaci , podlahové vytápění.Skladba zdi ze vnitř:malba-vnitřní šťuk-lepidlo-perlinka-km beta blok-polystyren soklový 10cm lepený pěnou zatahany perlinkou s lepidlem.
V celém domu je vše ok pouze v této místnosti je problém.Projevuje se to při velkých mrazech,větráme intenzivně , topíme podlahovkou na 19st.,omítky a betony byli dělány cca 11měs 2009.
Děkuji za jakýkoliv postřeh či radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli tam máte hned poblíž dveře, tak to bude tím - tepelný most. Také si voda mohla ve spárách kon…
Helen 18.03.2011 11:50
Helen
Děkuji za pomoc . Řešil jsem to nákupem odvlhčovače , zvýšením teploty v inkriminované místnosti a o… poslední
tomikk 21.03.2011 20:50
tomikk

Jestli tam máte hned poblíž dveře, tak to bude tím - tepelný most. Také si voda mohla ve spárách konstrukce (které nejsou zvnějšku vidět)najít cestu. Zkuste toto: Dveře a okolní spáry kolem dokola zvenku i zevnitř pořádně zasilikonovat, třeba průhledným silikonem. Měli jsme podobnou zkušenost, nyní bez problému. Hlavně také, pokud je ten dům nedávno postaven, potrvá tak rok až dva než se vlhkost ve zdivu vysuší a ustálí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru