Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napojení digestoře

Dobrý den,

prosím vás o radu, máme v panelákovém jádře starý rozvod na odtah z digestoře. Je vyroben z pozinkovaného plechu, má tvar kvádru a je obložen izolací. Chtěli bychom do toho napojit digestoř. Chtěl jsem se zeptat, jestli se dělá nějaká plechová spojka, kterou bych tam přinýtoval, nebo jak jinak myslíte, že by to bylo dobré na tu "hranatou rouru" napojit? Byl jsem se zeptat v krámu a tam mi nabízeli jenom nějaké plastové napojení, které by šlo pravděpodobně nalepit např. silikonem, ale já tomu moc nedůvěřuji.

Děkuji moc za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sice tomu nikdo tady nevěnuje pozornost, ale chci tě znovu upozornit na zrádnost místa napojení do s…
petr_s 03.01.2011 15:08
petr_s
Dobře rady. A co kdybych chtěl připojit odvod horkého vzduchu z mobilní klimatizace? poslední
Dannyf(at)seznam 21.09.2013 23:38
Dannyf(at)seznam

Sice tomu nikdo tady nevěnuje pozornost, ale chci tě znovu upozornit na zrádnost místa napojení do svislého VZT potrubí - pro názornost obrázek:

[http://lh3.ggpht.com/_8m3sL5IUIv0/TSHSv352BMI/AAAA AAAAiWM/tEIAVxG4UNs/s512/digestor.png.jpg]

pokud se napojíš v místě černé šipky,budeš mít obsah(smrad) sousedovy kuchyně doma. A jestli si někdo myslí, že tomu zabrání klapka, tak je vedle, klapka je opatření proti vzniku zpětného tahu a ne těsnění proti pachům. Vím o čem mluvím, paneláky jsem asi deset let stavěl :-[ a u všech byl dvoutrubkový systém (přesněji dvouprůduchový).

Pokud jde o vlastní napojení, není asi problém použít již zde uváděnou zděř anebo i tu plastovou objímku co ti nabízeli v obchodě a připevnit je samořezkama do plechu do tělesa VZT, popř. dotěsnit silikonem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru