Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zima v dome

Myslím že bez odborného posouzení na místě můžeme jen polemizovat. Nevím jestli jste s novým topením a okny nedělali i nové omítky nebo betonové podlahy(důvod nemožnosti vytopit prostor). Jestli otopná soustava byla navržena správně, aby kryla tepelné ztráty. Z vámi uvedených skutečností vyplývá že izolace sklepa zvenčí nebude možná, takže připadá jen zevnitř izolovat(chemickou injektáží, atd.)Pro návrh optimálního řešení je nutné znát nejprve stávající stav poškozeného zdiva, příčiny poškození. Je také možné pro snížení spodní hladiny ve sklepě třeba vybudovat jímku a vodu odčerpávat.
Poptejte se a najděte v okolí někoho, kdo se danou problematikou zabývá a provede místní šetření, včetně sond do zdiva jak to vlastně vypadá a navrhne vám vhodné řešení.
Nemusíte zůstat u názoru jen jednoho člověka pokud se vám jeho návrh nebude zamlouvat(ať už z jakéhokoli důvodu, nejčastěji asi finačního).
Začal bych spočítáním vašeho topení, jestli je dimenzováno správně(topenář, topenářská firma).
Pak bych našel nějakého projektanta, který se pohybuje v oblasti rekonstrukcí domů, aby posoudil současný stav a navrhl řešení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny