Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přes digestoř jde ke mně hluk z vedlejšího bytu

Dobrý den,

koupil jsem si byt v novostavbě a je to úplná katastrofa. Abych odhlučnil sousedy, budu pod stropem a u zdi se sousedním bytem stavět protihlukovou příčku.

Co ale neumím vyřešit, je hluk, který jde z jiného bytu přes digestoř. Nějaký XXXXX poslouchá hudbu na plné pecky a ta se nese přes rouru vzduchotechniky dál do dalších bytů, takže digestoř u mě v bytě funguje jako reproduktor.

děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, jak jste to vyřešil, prosím. Děkuji, Věra
Vera19 25.01.2022 18:56
Vera19
Od tej doby ohluchol, zosnul, presťahoval sa.... Jedine za výtlačný turbo vetrák napájaný zo siete…
Nuda 25.01.2022 20:27
Nuda
Nebo si prostě zvyknul. Ono někdy to jde docela rychle, já jsem třeba byl v ubytování na dovolené (č… poslední
ml1 26.01.2022 15:14
ml1

Od tej doby ohluchol, zosnul, presťahoval sa....

Jedine za výtlačný turbo vetrák napájaný zo siete 230V nasadiť spätnú, odhlučnenú klapku (prípade pre istotu dve do série za sebou), ktoré sa automaticky zaklapnú ak nepôjde ventilátor. (Ak sa spustí vetrák digestora ich prúd tlakového vzduchu v potrubí za ventilátorom otvorí smerom do stupačky).

Pri zaklapnutých klapkách osadené v dvojici tesne za sebou sa nedostane prípadný hluk do tvojho digestora, ani pachy.

Ešte je možné osadiť ako bonus pred lopatky vetráka, na nasávacej strane, jemný molitanový blok cca 5cm hrubý, ktorý je priedušný ale zachytí 50% hluku zo stupačky souseda. Chce to domáceho kutila, čiperného geronta na penzii, lebo tupcom z nejakej firmy v oblasti vzduchotechniky tento neduh s odhlučnením sotva vysvetlíš, opíšeš, nekreslíš.

Nebo si prostě zvyknul. Ono někdy to jde docela rychle, já jsem třeba byl v ubytování na dovolené (částečně pracovní cestě) poblíž rušné silnice. Rval jsem si vlasy, co jsem si to vybral (nebyl to jen hluk, ale i vibrace, jak auta a autobusy přejížděly nerovnosti na silnici), i když to bylo naproti místu pracovního výkonu a u autobusové zastávky a jinak skvělé ubytování (nevím ale kdo mohl do recenze napsat, že je to ubytování tiché, možná někdo, kdo bydlí u letiště, dálnice nebo na nádraží). První den jsem nemohl usnout, ale další dny jsem už o ničem nevěděl, respektive tak po týdnu jsem si to uvědomil, že to nevnímám.
V paneláku trávím prakticky celý život, tak mi to už nepřijde, stejně jako ruchy v okolí. (Pan *** už zase pouští kolotoče...)
Ale není to legrace, vím o člověku, který se po přestěhování do paneláku (domu s pečovatelskou službou) na stará kolena zbláznil natolik, že ho museli hospitalizovat v blázinci. Nic nedal na vysvětlování nejen nás, že to nejsou ufouni co ho jdou znásilnit nebo co to mělo být, ale že je to v paneláku normální, že jsou slyšet různé zvuky prakticky odevšaď (a že to byla taková králíkárna, jeden kotec vedle druhého na několik pater). Nevím nakolik byl předtím psychicky zdravý, jestli ho toto jen dorazilo, nebo už byl blázen předtím (spíš asi to byla druhá možnost, ostatně kdo neni blázen neni normální).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru