Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Izolace staré střechy

Dobrý den, řeším nyní jak zateplit tuto starou střechu mzstarastrechaj Asi na 3 místech se objevila mokrá lať, ale po vyčištění tašek od nánosů špíny v místě zatékání se pak mokro ztratí a už tam netezatéká. Přesto mám ze zatékání strach. Chtěl bych se jen zeptat, zda-li lze tato střecha vůbec nějak zaizolovat zespodu, nebo je nutné tašky i latě sundat a provést izolaci z vrchu. Samozřejmě vím, že by byla nejlepší nová střecha, ale na tu bohužel nejsou a zřejmě ani nebudou finance, střecha má 170m2. Popř. co byste mi poradili jako vhodné alternativy? Budu vám velmi vděčný.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, rekonstruuji starou střechu na chatě a chci použít plechové šablony (ty co vypadají jako…
Jarda 123456 05.08.2013 17:07
Jarda 123456
Špatný postup skladby. zevnitř chaty směrem ven - sádrokarton => parotěsná fólie => 60mm izolace (v…
milan.cukrar 05.08.2013 18:04
milan.cukrar
Díky za odpověď, ještě zbývá otázka jak vytvořit odvětrávání mezi izolací a záklopem. Mněl by to bý…
Jarda 123456 05.08.2013 18:54
Jarda 123456
Na polyš zapoměňte. vždy se najde řešení, ale bez podrobností to nejde. Můžeme se spojit on line?
milan.cukrar 05.08.2013 18:57
milan.cukrar
Tak dělají se i nadkrokevní izolace, já bych to nezavrhoval.
kejki 06.08.2013 21:39
kejki
OK, ale nadkrokevní izolace je něco jiného nežli toto řešení.!!
milan.cukrar 07.08.2013 12:18
milan.cukrar
Dobrý večer, pročetla jsem si všechny příspěvky a některé i vícekrát,ale moje střecha je asi "vyjime…
Aktiyata 16.08.2013 22:00
Aktiyata
Jitko, zdravím, chybí difuzní folie? Co je to na obrázku s názvem difisní folie? To jste nepoužili?…
milan.cukrar 19.08.2013 09:53
milan.cukrar
Pane Cukrar, našroubil sem mezi krokve late abych vytvoril prostor pro odvetravani,a zajimalo by me… poslední
StanleySheen 11.02.2014 17:25
StanleySheen

Dobrý den,

rekonstruuji starou střechu na chatě a chci použít plechové šablony (ty co vypadají jako tašky). Původní střecha jsou prkenné vazníky na kterých jsou prkna a na prknech ipa.
Rád bych nechal vazníky zevnitř viditelné a z toho důvodu se mi tam vejde pouze cca 60mm izolace. Chtěl bych proto zvolit takovéto řešení: zavnitř chaty směrem ven - sádrokarton => parotěsná fólie => 60mm izolace (vata) => původní prkna střechy => původní ipa => latě kolmo k okapu a mezi nimi 40mm střešní polystyren => kontaktní difuzní fólie => latě kolmo k okapu (výška 30mm) => latě rovnoběžně s okapem (výška 30mm) => plechová střešní krytina.

Bude takováto skladba střechy v pořádku, hlavně vzhledem ke srážení vody a případnému zatékání?

Jedná se o rekreační chatu která nebude v zimně často obývaná a proto nejsou velké nároky na tepelnou izolaci střechy.

Děkuji za jakoukoliv radu, přeji hezký den.

Jarda

Špatný postup skladby.

zevnitř chaty směrem ven - sádrokarton => parotěsná fólie => 60mm izolace (vata)ZDE MUSÍM UPOZORNIT, ŽE 60MM JE HROZNĚ MÁLO IZOLACE A TÉMĚŽŘ NIC TO NEŘEŠÍ)/ ZDE ALE MUSÍ BÝT ODVĚTRÁVANÁ MEZERA MEZI IZOLACÍ A ZÁKLOPEM ALESPOŇ 4CM, DLE SKLONU STŘECHY/ => původní prkna střechy => původní ipa => latě kolmo k okapu a mezi nimi 40mm střešní polystyren => kontaktní difuzní fólie => latě kolmo k okapu (výška 30mm) => latě rovnoběžně s okapem (výška 30mm) => plechová střešní krytina.

Díky za odpověď,

ještě zbývá otázka jak vytvořit odvětrávání mezi izolací a záklopem. Mněl by to být otvor skrz záklop, polystyren a paropropustnou fólii? něco jako odvětrávací komínek?
Může toto odvětrání vést do prostoru mezi paropropustnou fólii a krytinu, nebo nad krytinu?

Vím že izolace by měla být alespoň 200mm, ale na to tam není prostor a vzhledem k tomu že původně nebyla žádná, dojde doufám ke zlepšení. Možná by stálo za úvahu použít polystyren o větší tloušťce z vnější strany záklopu.

Díky za rady

Jarda

Dobrý večer, pročetla jsem si všechny příspěvky a některé i vícekrát,ale moje střecha je asi "vyjimečná". Pane Milane, prosila bych o radu. Mám 3roky starou střechu na přístavku u domu. Do budoucna - topení el. Při stavbě jsem neměla v úmyslu zateplovat, tak se asi odbyla. Teď bych střechu zateplit potřebovala. Rozměr: délka 3,6m, šířka asi 2,5. Vrstvy: kanadská šindel, hráškově zelený "filc" nebo něco takového chlupatého, prkna a trámy. Chybí difuzní folie, nejsou tam ani latě na vzduchovou mezeru. Sundavat krytinu bych nechtěla. Dá se zateplit tak, aby prkna nehnila? Fotky (střecha, filc,folie, izolace) přikládám k dotazu.
Děkuji za Vaši odpověď Jitka

Pane Cukrar, našroubil sem mezi krokve late abych vytvoril prostor pro odvetravani,a zajimalo by me jak si poradit s okny jestli na kazde strane okna udelat to same nebo je to zbytecne,a jeste mi vrta hlavou jestli mám dat odvetravaci okynka mezi kazdou krokvi nebo treba ob dve stím že vrchní prostor bude prodyšný tím pádem by to měla asi stačit ne?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru