Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uvažuji že bych si založil firmu zabívajicí se výrobou pružin a tvarování drátu

Dobrý den
Uvažuji že bych si založil firmu zabívajicí se výrobou pružin a tvarování drátu. Jetu někdo kdo řídí nějakou vlastní firmu? Potřeboval bych pár rad, co to všechno obnáší jak bych měl začit.Díval jsem se na internetu ale nic užitečnýho jsem nenašel (asi neumím moc dobře hledat:-( )
Děkuji
Změna předmětu, původně: Podnikání
Odstraněna nesmyslná anketa s otázkou "Prospěje nebo zničí" (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
So všetkým, čo Ti napísali kolegovia, sa dá len súhlasiť. Okrem toho sa priprav na dlhotrvajúci, v p…
pilot 13.12.2010 05:44
pilot
jsem strojař a nějakých 3-4 roky od vyučení pracuji v pružinárně tak už nějaý ty dovednosti mám. Jak…
martinásek 13.12.2010 16:20
martinásek
Jestli děláš v prosperující firmě pružiny, zapomeň, že bys je dělal sám. Tak chytrý by byl každý. Od…
Rce 14.12.2010 00:59
Rce
O tom to je. Přetáhnout zákazníky do své nové firmy, za pár měsiců dřiny, pracovního nasazení 24/7,… nový
Boeing 23.12.2010 18:55
Boeing
Jestli máš nějakých 20 nebo lépe 50 zbytečných Mega... Tak to můžeš zkusit. Ale to bych spíš investo… nový
Hmul 30.12.2010 10:34
Hmul
Zdravím. Doporučuji Ti spíše se obrátit na jiné stránky např. www.podnikatel.cz Zdar.T. poslední
Tomas. 03.01.2011 00:00
Tomas.

So všetkým, čo Ti napísali kolegovia, sa dá len súhlasiť. Okrem toho sa priprav na dlhotrvajúci, v podstate nikdy nekončiaci zákopový boj. Zároveň sa priprav na to, že z pozície majiteľa/riaditeľa malej firmy (nijako Ťa nepodceňujem, každá firma je najprv malá) v podstate nebudeš mať žiadny voľný čas, a to hovorím aj o víkendoch. Priprav sa tiež na extrémne stresové situácie, do ktorých sa ako výrobná firma takmer s istotou, hoci aj nie z vlastnej viny, dostaneš.
Na druhej strane, všeobecne vzaté, mnoho ľudí Ti potvrdí, že to stojí za to. Či už hľadiska osobného uspokojenia a niekedy dokonca aj finančne :-)
Akékoľvek "varovania" však neber ako negatívne stanoviská. Ak to chceš, choď do toho a nech sa Ti darí.

jsem strojař a nějakých 3-4 roky od vyučení pracuji v pružinárně tak už nějaý ty dovednosti mám. Jak o tom tak víc přemýšlím tak polovina mě ani nenapadla že by to mohlo být tak šložitý,no nic asy budu pěkněpořád pracovat kdo ví možá se dostanu výš.diky všem za rady

Jestli děláš v prosperující firmě pružiny, zapomeň, že bys je dělal sám. Tak chytrý by byl každý. Odbyt plně pokryje firma zaměstnavatele a s tebou - jako někým naprosto neznámým pro odběratele, nebude nikdo obchodovat. Nehledě na to, že je to silně nemorální. Tečka.

O tom to je. Přetáhnout zákazníky do své nové firmy, za pár měsiců dřiny, pracovního nasazení 24/7, starání se o daně, podřízené, zákazníky a marketing perspektivní firmu prodat naivnímu podřízenýmu, kterýmu se pomůže s "dobrým" úvěrem. Nastoupit zpátky do polozkrachovalé firmy jako manažer, opět přetáhnout zákazníky ze své bývalé firmy a v klidu se o nic nestarat. Ano, nemorální to je.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru