Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na to, nova strecha fotovoltaika

Krytina by se pokladat nemela, krytinou budou ty fotoclanky - nejaka nova technologie.

…se kterou zatím skoro nikdo nemá zkušenosti? Zrovna stavebnictví je obor, ve kterém se určitý konzervativismus podle mě vyplatí. Střecha je věc, kterou rozumný člověk dělá s výhledem na desítky let. Nové technologie mají přes všechny snahy taky nevýhody, na které se zhusta přichází až po delším provozu, protože nic nejde navrhnout úplně dobře hned napoprvé.

Jít do nové a nevyzkoušené technologie jen proto, že se vám nechce dělat s tradičním systémem vytápění, je hloupost. (Nic ve zlém.) Vytápění elektřinou je v obyčejných (rozuměj ne-nízkoenergetických) stavbách velice drahé už dneska. Jste si jistí, že cena elektřiny v nejbližších řekněme dvaceti třiceti let výrazně neporoste? I kdybyste náklady na elektrické vytápění nakrásně srovnali solárními panely, co až panelům za deset, za dvacet let klesne účinnost? Dovedete z podkladů od výrobce posoudit, jak se panely budou chovat za dvacet let? Jste si jistí, že je za deset let můžete v případě potřeby reklamovat? V kombinaci s rostoucími cenami elektřiny byste snadno mohli zůstat trčet v domě, který je čím dál dražší vytápět, a výměna solárních tašek bude určitě nemalá investice.

Vůbec nemluvím o nákladech na samotné solární tašky, které v republice určitě hned tak někdo nepokládá. Stejně tak tiše předpokládám, že by se všechno povedlo provést naprosto bez chyb, což je opět – zvlášť u solárních technologií – docela odvážné.

Kdyby bylo na mě, použil bych normální teplovodní rozvod do podlahovky nebo k radiátorům a akumulační nádrž, ve které můžete vodu ohřívat libovolným kotlem (plyn, dřevo, uhlí), krbem a solárními kolektory.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny