Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení střechy minerální vatou

Dobrý den,
letos jsme se konečně po letech snů pustili do nové střechy. Střecha stojí a my bychom si chtěli zařídit podkroví. Samozřejmě jako první je na řadě zateplení střechy. Po zkušenostech s firmami, které si říkají nehorázné peníze za každou hloupost jsme se rozhodli, že si vše uděláme sami. A nyní už k dotazům:
1) Koupili jsme dostatečný počet balíků ISOVER 12cm s tím, že je dáme na sebe, aby byla izolace 24cm tlustá. Nyní ovšem zjišťujeme, že těch 24cm příšerně zmenší už tak malý prostor. 12cm je akorát. Myslíte, že to bude stačit? Navíc přesně nevíme, jak potom natlouct latě na krokve, aby se do toho dala umístit ta druhá vrstva.
2) Střecha je nová a je pod ní taková ta černá paropropustná folie. Může se dát minerální vata přímo na to, nebo je nutné mezi střechu s touto folií ještě něco dát? Chtěli bychom za každou cenu zabránit tomu, aby nám v podkroví vznikaly tepelné mosty a následně plísně, protože podkroví bude obývat alergik:-)
Předem vám všem moc děkuji za odpovědi. Celá rodina jsme ve stavebnických pracech laici a budeme vděčni za každou radu.
Olga

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pro informaci.Ta folie je t.zv.difuzní.Její úkol je,propustit případný vlhký vzduch až do provětráva… poslední
Jabraka 12.12.2010 10:52
Jabraka

Pro informaci.Ta folie je t.zv.difuzní.Její úkol je,propustit případný vlhký vzduch až do provětrávací mezery pod krytinou,tam zkondenzovat a stéct dolů po folii.Folie nepropustí ani vodu zvenčí,aby se nedostala do izolace.Nesmí se jakkoliv poškodit,proto pozor při manipulaci s izolačním materiálem.Vzniklé poškození zalepit lepenkou.Rozhodni se mezi prostorem,nebo kvalitou,málo izolace by mohlo znamenat vlhnutí a později plísně.

JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru