Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Montáž vonkajších dverí

Ahojte.

Prosím o radu, kde sa dajú kúpiť nastaviteľné vzpery, na ktorých "sedia" vonkajšie dvere po montáži. Pre lepšie opísanie, je to "vec", namiesto ktorej montážne firmy často dávajú kusy tehál a podobné zverstvá... Presne to sa mi totiž stalo a teraz nebudem pokojne spávať :-), kým tie tehly odtiaľ nevyrazím.

Ďakujem za všetky odpovede aj za prečítanie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nic takového neexistuje. Alespoň o tom nevím a jestli jsi něco viděl tak to byla nejspíš domácí prác…
sHpy00n 05.12.2010 06:18
sHpy00n
Ahoj. Po dlhšej dobe oživujem tému a prosím Ťa o posúdenie. Prikladám fotky. 879, 880: Detail, ako…
pilot 23.01.2011 11:22
pilot
Ahoj. Musím tě pochválit, máš to vyřešené pěkně. Pod dveře dej klidně XPS na stojato, stejně jako to…
sHpy00n 25.01.2011 10:10
sHpy00n
Ahoj. Veľmi pekne Ti ďakujem za pochvalu. Od Teba je to ako vyznamenanie. Hydroizolácia je aj po te…
pilot 25.01.2011 12:45
pilot
Hydroizolaci je třeba vytáhnout pode dveřmi ven, zvednout nahoru na XPS a pojistit krycím límcem viz…
sHpy00n 25.01.2011 14:45
sHpy00n
Veľmi pekne ďakujem za perfektný návod. Keď to bude, dám sem fotku. poslední
pilot 26.01.2011 04:28
pilot

Nic takového neexistuje. Alespoň o tom nevím a jestli jsi něco viděl tak to byla nejspíš domácí práce s využitím něčeho... Pak by mne to taky zajímalo. Proč by se člověk nepřiučil něčemu novemu, že?
Jinak zárubně se skutečně odjakživa podkládají cihlami, nebo čímkoli jiným, co k danému účelu poslouží. Zárubně se ale na cihle dotahuje klínky. Když se dělají podlahy, klínek se vyrazí, cihla se vyndá a pod zárubní se nepřerušeně protáhne izolace a zabetonuje se podlaha.
Ještě mně napadá použít kus ocelového úhelníku kotveného chemickou kotvou a dokonale srovnaného na kterém zárubně sedí. Zkusím se zeptat tErmita jestli ještě namaluje detail (pokud už nespí páč právě přišel domů flamendr :-D ).

Ahoj.
Po dlhšej dobe oživujem tému a prosím Ťa o posúdenie.

Prikladám fotky.
879, 880:
Detail, ako som to videl u kamaráta. Má stojky kotvené do podlahy a asi aj do dverí. XPS priebežne pod celou hĺbou dverí.

993, 994, 995:
Takto som to vyriešil u seba. Závitová tyč + matica zaistená proti pohybu dvoma šróbmi + spojovacia matica s možnosoťu nastavovania výšky. Hore a dole roznášacie podložky. Stojky nie sú kotvené, len vložené a spojovacou maticou roztiahnuté na výšku (bude to dosť pevné?).

Neviem sa teraz ale rozhodnúť, ako mám vyriešiť termoizoláciu. Môžem "napchať" pod celé dvere XPS? Nebude to na úkor pevnosti (keď budú dvere ležať na XPS a nie na betóne)? Tie moje stojky by to maly udržať, či nie?
Alternatívne môžem dať XPS len pod časť hĺby dverí smerom zvonka. Zvnútra by potom betón podlahy bol aspoň pod polovicou dverí.
Ako sa rieši napojenie hydroizolácie pod dverami?

Ahoj. Musím tě pochválit, máš to vyřešené pěkně. Pod dveře dej klidně XPS na stojato, stejně jako to má kamarád. Stojky dveře bezpečně udrží a nejen stojky je nesou. Potom každý když vstupuje do domu či dveří, obyčejně práh překročí.
Hydroizolace musí být vytažená až ven za dveře a tam vhodným způsobem ukončená. Podle fotek jako by nebyla pod cihlami?? Nebo je hodně zašpiněná že není vidět.

Ahoj. Veľmi pekne Ti ďakujem za pochvalu. Od Teba je to ako vyznamenanie.

Hydroizolácia je aj po tehlami, len je špinavá. Je vytiahnutá cca 50 cm von zpod tehál. Na záver sa presahujúca hydroizolácia otočí smerom nahor a nataví na murivo. Plus chcem ešte prvé dva riadky tehál zatrieť tekutou hydroizoláciou.
Inak, hydroizoláciu som dal v dvoch vrstvách. Prvá - hydrobit, druhá - elastobit GG 40.

Ako by si odporúčal ukončiť hydroziláciu pod dverami? Môžem ju nataviť na XPS-ko? Asi ani veľmi nie, lebo XPS sa roztopí...

Hydroizolaci je třeba vytáhnout pode dveřmi ven, zvednout nahoru na XPS a pojistit krycím límcem viz obr.

[944-dscf5464-jpg]

Asfaltový pás je možné na XPS nalepit bez obtíží, jen to chce trochu grifu a šikovnosti. XPS se musí ochránit před přímým plamenem třeba prknem. Asfaltový pás se ohřeje na dostatečnou teplotu, pak se zvedne a přimáčkne aby byl přilepený v celé ploše. Nakonec se odřízne pruh na límec, ohřeje se mimo a namáčkne se stejně jako první.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru