Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ovládání 2 kotlů

Citát:PK jede, zatopíš v DK, ventil se přestaví, ale PK jede stále vypne se až když se "přehřeje" (například nastavených 70°C) či dřevem vytopíš místnost kde je PT na požadovanou teplotu a PT PK vypne. Než k jednomu z těch činů dojde, plýtváš plyn. Osobně bych ještě termostatem na DK rovnou vypnul PK, aby nikdy nejeli oba kotle zároveň.
BLablabla.Pk jede,rozhodl jsem se zatopit v DK.Zatopím tedy,protože je systém natopený od plynu,roztopení DK trvá asi čtvrthodinu.Při teplotě 40°C přestaví trojcest na DK.Protože PK nemá odběr,zastaví se ohřev na nastavené teplotě.Mám nastavenou teplotu 70°C.Nic nevybuchne,nepřetopí se,má totiž systém který ho v nebezpečí zastaví.Říká se tomu havarijní pojistka.Vypíná kotel při 90°C.Ještě se mi nestalo,žeby kotel zhavaroval,je to blbost.Kotel stojí na těch 70°C.Plýtvání plynem?Za čtvrthodinu?Nebuď směšný.
Citát:dřevem vytopíš místnost kde je PT na požadovanou teplotu a PT PK vypne-Kde vidíš problém?Místnost s PT je vytopena plynem?!Tak otázka jakéhosi přetopení či plýtvání ,je blábol.DK pouze převezme vytápění a PK se vypne PTem.Howgh a už mne nezajímáš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny