Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová betonová podlaha

Dobrý den,
již jsem toho hodně přečetl a našel mnoho variant. Přesto bych chtěl poprosit někoho, kdo to již dělal nebo má s tímto více zkušeností.
Ve starém domě chci nahradit původní podlahy nad sklepem a to v obýváku a kuchyni. Na betonové desce,trámový rošt škvárový zásyp+suť, prkený záklop, parkety.
Vše již odstraněno, betonová deska je nerovná. Chtěl bych povrch vyrovnat samonivelačkou, na ni položit XPS desky 100mm, pak kari síť a 4-5cm betonu. Doháním 14cm podlahy.
Je nutné dávat pod EPS desky ještě nějakou izolaci, případně jiný způsob vyrovnání podkladové betonové desky. Ve sklepě se bude v zimě lehce temperovat. Rozdíl teplot max. 10-15° mezi sklepem a obytnou místností v zimě. V kuchyni budu ještě přidávat do podlahy odpady 40mm, takže zde bude jednolitá deska v určitých místech tvořit teplotní most.

Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejjednodušší je udělat na betonu zásyp.2 - 3 cm jemného písku(nebo přesátou tu škváru) a polystyren…
Jabraka 30.11.2010 20:44
Jabraka
Jabraka, děkuji za další možnou variantu. I o suché podlaze jsem však přemyšlel, ikdyž s jinými mate… poslední
quaker5 01.12.2010 01:34
quaker5

Jabraka,
děkuji za další možnou variantu. I o suché podlaze jsem však přemyšlel, ikdyž s jinými materiály. Protože mám ale mezi kuchyní a obývákem místnost s již původní betonovou podlahou a terasem, která bude ve finále propojená, hůře bych dorovnával výšku a napojení jednotlivých podlah. Proto to chci ujednotit a udělat beton.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru