Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová betonová podlaha

Dobrý den,
již jsem toho hodně přečetl a našel mnoho variant. Přesto bych chtěl poprosit někoho, kdo to již dělal nebo má s tímto více zkušeností.
Ve starém domě chci nahradit původní podlahy nad sklepem a to v obýváku a kuchyni. Na betonové desce,trámový rošt škvárový zásyp+suť, prkený záklop, parkety.
Vše již odstraněno, betonová deska je nerovná. Chtěl bych povrch vyrovnat samonivelačkou, na ni položit XPS desky 100mm, pak kari síť a 4-5cm betonu. Doháním 14cm podlahy.
Je nutné dávat pod EPS desky ještě nějakou izolaci, případně jiný způsob vyrovnání podkladové betonové desky. Ve sklepě se bude v zimě lehce temperovat. Rozdíl teplot max. 10-15° mezi sklepem a obytnou místností v zimě. V kuchyni budu ještě přidávat do podlahy odpady 40mm, takže zde bude jednolitá deska v určitých místech tvořit teplotní most.

Děkuji za rady

Předmět Autor Datum
quaker5, "Chtěl bych povrch vyrovnat samonivelačkou" to je zbytečné a drahé, "XPS desky 100mm! ještě…
milan.cukrar 30.11.2010 20:40
milan.cukrar
Milane, podlaha mi dělá kolem 25m2 obě místnosti. XPS je horší nápad kvůli ceně? Myslím že je na tom…
quaker5 01.12.2010 01:20
quaker5
Nejjednodušší je udělat na betonu zásyp.2 - 3 cm jemného písku(nebo přesátou tu škváru) a polystyren…
Jabraka 30.11.2010 20:44
Jabraka
Jabraka, děkuji za další možnou variantu. I o suché podlaze jsem však přemyšlel, ikdyž s jinými mate… poslední
quaker5 01.12.2010 01:34
quaker5

quaker5,
"Chtěl bych povrch vyrovnat samonivelačkou" to je zbytečné a drahé,
"XPS desky 100mm! ještě horší nápad, proč XPS a ne třeba EPS 100Z

"je nutné dávat pod EPS desky ještě nějakou izolaci!" tak EPS nebo XPS, myslíte hydroizolaci?
Ano musí být pod celým objektem hydroizolace.

Milane,
podlaha mi dělá kolem 25m2 obě místnosti. XPS je horší nápad kvůli ceně? Myslím že je na tom o něco lépe s tepelnými vlastnostmi jak EPS. To mám ty desky položit bez ničeho rovnou na hrbolatou nevyrovnanou betonovou desku? Ta nivelačka byl jen příklad. Hydroizolace je nutnost pod XPS desky, když sklep nebyl původně ničím izolován a místnost je suchá? Podlaha přízemí je asi 30cm nad úrovní země. Takže shrnuto: hydrizolace (jaká?), XPS nebo EPS desky, kary síť a beton. Dilatatační pásky kolem stěn nejsou nutné?

Jabraka,
děkuji za další možnou variantu. I o suché podlaze jsem však přemyšlel, ikdyž s jinými materiály. Protože mám ale mezi kuchyní a obývákem místnost s již původní betonovou podlahou a terasem, která bude ve finále propojená, hůře bych dorovnával výšku a napojení jednotlivých podlah. Proto to chci ujednotit a udělat beton.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru