Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rošt pod OSB desky

Dobrý den.

Obracím se na Vás s prosbou o radu. Ve starší zděné bytovce přestavujeme byt 2+1. Byt se nachází ve zvýšeném přízení, pod námi jsou sklepy. V obývacím pokoji a v ložnici byly na podlaze položeny parkety. Parkety byly přibity na dřevěném roštu, mezi trámky byla nasypaná směs suti a škváry. Po rozebrání roštu a vybrání tohoto zásypu jsme zjistili, že podlaha resp. strop pod naším bytem, je z ŽB nosníků, do kterých jsou vsazeny betonové desky. Rozteč nosníků je cca 1 m. Po proměření jsem zjistil, že nerovnost stropů je asi 5 cm. Jedná o nerovnost, která vznikla přebetonováním spojů panel x nosník. Na celou skladbu podlahy mám ale jen 11-12 cm.

Před rekonstrukcí jsem uvažoval, že bych znovu udělal rošt, do mezer bych dal vatu a nebo EPS100 a vše bych zaplopil 2 x OSB deskami o tloušťce 18 mm. Jenže teď nevím, jakým způsobem vyrovnat podklad.

Nabízí se dvě možnosti:

1. Vrstva Liaporu a na ně 2xOSB desky a ty k sobě slepit.

2. Vypodložit a vyrovnat rošt, dutiny vyplnit izolací a vše zaklopit OSB deskami. Jaká by pak měla být rozteč trámků roštu? Jaký rozměr trámků použít?

Předem Vám moc děkuji za Vaše rady a názor.

S pozdravem, Tomáš

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
vše je o penězích a šikovnosti. Doporučil bych raději "Vypodložit a vyrovnat rošt" NE "dutiny vyplni…
milan.cukrar 22.11.2010 10:06
milan.cukrar
Dobrý den. Mám podobný dotaz. Rošt budu dělat z fošen 160x50x5000 a vzdálenost mezi fošnamy tak cca… poslední
Jiří Škrýba 16.11.2011 15:44
Jiří Škrýba

vše je o penězích a šikovnosti.
Doporučil bych raději "Vypodložit a vyrovnat rošt" NE "dutiny vyplnit izolací" pokud je to mezi vytápěným a vytápěným prostorem, doplnit kročejovou izolaci, rošt podle tloušťky desek a použitéro roštu, viz technický nákres kronospan "download.html"
necte si zdarma zaslap příklady a postupy.

Milan

Dobrý den. Mám podobný dotaz. Rošt budu dělat z fošen 160x50x5000 a vzdálenost mezi fošnamy tak cca 400 a nevím zda je lepší dát 2x slabší OSB desku nebo 1x silnější, Jaké tloušťky desek použít a stačí síla fošen? Děkuji Škrýba

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru