Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stěna za wc v paneláku (s dvířky ke stoupačkám)

Dobrý den,
rekonstruujeme v paneláku jádro. Máme již postavené zdi z Ytongu, ale chybí nám stěna za wc, kterou nám nepovolili vyzdít, protože tam musí být přístup ke stoupačkám, máme tam uzávěry vody a plynu. Mohli byste mi prosím poradit, z jakého materiálu mám stěnu udělat? Ze sádrokartonu? Nebo z nějakého jiného odolnějšího materiálu? Důležité je, abychom to mohli obložit obkladačkama a vydrželo to. Poradíte mi prosím také, z čeho vyrobit a jak do té stěny připevnit dvířka?
Děkuji vám za rady.

Předmět Autor Datum
Nám menili tiež stupačky a dlho som rozmýšlal ako to spraviť.Nakoniec som spravil vrchnú časť z OSB…
Julo 20.11.2010 21:22
Julo
Ano, odnímatelná zadní stěna je při rekonstrukci jádra podmínkou hlavně z důvodu rekonstrukce instal…
sHpy00n 20.11.2010 22:07
sHpy00n
Jednoduše.Vyzdi všechno,kromě okénka,které umožní pohodlný přístup k ovládání měřičů a hlavních uzáv… poslední
Jabraka 21.11.2010 13:32
Jabraka

Nám menili tiež stupačky a dlho som rozmýšlal ako to spraviť.Nakoniec som spravil vrchnú časť z OSB dosiek, obložených korkom.Spodná časť "T" je sadrokarton 12,5mm + obklad /ja som dal jednu dosku, lepšie by boli dve/ -táto časť sa dá po demontáži wc misy vybrať.Mám zákazníka, ktorý zadnú stenu vymuroval kúsok nad wc misu a vrch zakryl plastovou roletou /mal combi wc/- to nebolo tiež zlé riešenie a celkom dobre to vyzeralo.

932795252

Ano, odnímatelná zadní stěna je při rekonstrukci jádra podmínkou hlavně z důvodu rekonstrukce instalací, nejen přístupu k uzávěrům.
Určitě ze sárokartonu (SDK) do kterého lze koupit hotové dvířka určené pro obložení. Celou zadní stěnu je vhodné dělit na tři sekce podle spáry obkladu. To kvůli budoucí demontáži. Menší části jsou lehčí, lépe se jimi majipuluje a je možná nezávislá demotáž. Postup samotné konstrukce by měl vypadat (ze zkušenosti) následovně.
1. Obložit boční stěny a obklad zatáhnout až pod budoucí konstrukci stěny z SDK
2. Připravit nosnou konstrukci zadní stěny, nejlépe z dobře proschlých dřevěných prvků. Obložené sekce budou následně uchyceny konfirmáty s velkoplošnou hlavou, proto dřevěná konstrukce. Nosnou konstrukci je nutné dokonale rozměřit, aby spoje sekcí korespondovaly se spárou obkladu a aby byly kotevní šrouby rovněž umístěny ve spáře, nebo nějak symetricky
3. Připravit desky SDK jednotlivých sekcí, na sucho priložit na konstrukci, označit otvory pro kotevní šrouby, a naležato obložit. Po zaspárování obkladu hotové sekce připevnit na konstrukci pomocí šroubů, přičemž hlavičku podložit gumovou, nebo fíbrovou podložkou

Jednoduše.Vyzdi všechno,kromě okénka,které umožní pohodlný přístup k ovládání měřičů a hlavních uzávěrů.Výhodné je ponechat i dolní přístup kolem odpadní roury WC a kousek vedle ní.To proto,že občas něco spadne,klíč,baterka, brejle.
(podle vlastní zkušenosti).
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru