Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fleky na zrcadle

Jednou možností může být i samotná kvalita zrcadla. Odrazná vrstva je tvořena napařenou velmi slabou vrstvou kovu, a je chráněna ochranným lakem. Při špatné kvalitě provedení se můze kovová vrstva odloučit od skla a potom se na ni dostane vlhkost a vzduch. Následně kov zoxiduje a zčerná. Totéž se stane, pokud je ochranná vrstva laku nedostatečná,porézní nebo nějak poškozená. K odrazné kovové vrstvě se dostane vzduch a nastane oxidace a zčernání. Nějakou dobu trvá než oxidace prostoupí vrstvou a dostane se na viditelnou stranu, proto se to neprojeví hned.
Druhou možností je neodborná práce obkladače. Pokud zrcadlo nalepil lepidlem, keré po čase ztvrdlo, došlo vlivem rozdílné tepelné roztažnosti skla a podkladu k pnutí a tím k poškození zadní strany zrcadla, vniknutí vzduchu a oxidaci. Nezbyde, než zrcadlo vyměnit. Použité lepidlo musí bezpodmínečně splňovat trvalou pružnost a měkkost, aby bylo schopno vyrovnat pohyby způsobené změnami teploty. Navíc musí být neutrální k ochranné vrstvě zrcadla. Toto celkem dobře splňuje silikonový tmel. Musí však být označen jako neutrální silikon.
Přímo na lepení zrcadel je například http://www.soudal.cz/cz/product-detail.php?evc=131 7800
Další možností je nalepení zrcadla oboustranně lepící pěnovou páskou, ale osobně tomuto způsobu nevěřím.
V prostoru se zvýšenou vlhkostí se také může stát, že oxidace začne u kraje zrcadla, na řezné hraně, kde je ochranná vrstva porušena řezem. Proto je vhodné tyto kraje ošetřit potřením nebo usazením do tmelu, aby byly chráněny před vstupem vzduchu.
Při odstraňování poškozeného zrcadla bych zjistil, čím bylo přilepeno. Pokud obkladač využil lepidlo na obklady a přilepil jím i zrcadlo, tak bych po něm chtěl nejen práci předělat, ale i koupit nové zrcadlo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny