Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba skrine z drevotrisky - lamina

Já dám pár postřehů k tvýmu příspěvku:
- řezání lamina - taky si ho nechávám řezat, ale přímo u truhlářské firmy, pilu s předřezem má doma málokdo
- hrany - nažehlovací se dají dělat doma, ty 2mm tlustý (říká se tomu ABS) nechávám dělat taky tu firmu, ale je to sakra drahý, asi 14kč/m + práce, takže asi 20kč za metr, možná i víc. Ale zase jsou odolný, třeba na stůl je to nutnost.
- spojování - kde to není vidět, tam stačí vruty, je dobrý si to předvrtat tenkým vrtáčkem. Nebo na to dát čepičky. Pokud to chce bez čepiček, je nutno kolíkovat. U kolíkování je nutná absolutní přesnost, není to pro amatéry, pokud je to velkej nábytek. A doraz na vrták si může udělat sám - kus dřevěnýho špalíku, provrtat a ten je jako doraz. Přesná hloubka díry se doladí zasunutím vrtáku do hlavice vrtačky.
- lepení kolíků - pokud se kolíkuje, tak je samozřejmě potřeba použít lepidlo na dřevo, já používám Duvilax. A postup je takovej - lepidlo se kápne do dírky, namočí/potře lepidlem i kolík a zasune, pak se nakape lepidlo do protikusu a opět se natře kolík, více lepidla neuškodí, kdyby chybělo, nebude to mít tu pevnost. A důležitá poznámka - jakmile se spoj jednou spojí, nesmí se rozebírat, lepidlo totiž zabere a podruhé už to nebude tak dobře držet, i když je lepidlo furt mokrý. To si nevymýšlím, tata je stolař a má za sebou léta praxe.
Já naposledy vyráběl jídelní stůl, otec mi jen pomohl navrtat díry na kolíky, návrh a seskládání jsem dělal sám. Ve stole není ani kousek železa a je pevnej jak helvétská víra.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny