Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prasklá smyčka podlahového topení

Dobrý den,

Už asi rok nám netopí polovina podlahového topení v místnosti. Elektrikář nám potvrdil, že je přerušená smyčka. Je nějaká zaručená metoda jak najít přesně místo kde je smyčka prasklá? Abychom nebourali celou podlahu. Napadla mě termokamera, ale pokud je ta jedna smyčka úplně 'mrtvá' tak to asi nepůjde?! Děkuji za rady...

Předmět Autor Datum
Nevím jestli vám to pomůže ale rozvoďáci mají přístroj na vyhledávání poruch na kabelech kterým do v…
ki 08.11.2010 05:57
ki
Souhlas s předchozí odpovědí. V práci používám prozváněčku, která do kabelu pouští signál a pak sond…
Ghosttt 08.11.2010 06:54
Ghosttt
To je asi dobrý nápad...Funguje je to tak, že ta sonda hledá singál od ty prozváněčky? a v místě kde…
MS 08.11.2010 10:05
MS
třeba tahleta http://www.direto.cz/Detail-zbozi/Merice-vedeni-DE TEKTOR-VEDENI-VOLTCTRAFT-LSG-4-DMM/… poslední
mik.miky 08.11.2010 15:28
mik.miky
Když jsme dělali,podlahové topení,jak vodní tak elektro,vždy se dělaly okruhy trojitě,aby při selhán…
Des 08.11.2010 09:01
Des
Nevím přoč to svádíte na elektrikáře.Podlahovou rohož můžete zničit jedině při nedodržení zednických…
ki 08.11.2010 11:16
ki

Nevím jestli vám to pomůže ale rozvoďáci mají přístroj na vyhledávání poruch na kabelech kterým do vodiče(kabelu) pustí pulsní signál který následně tím přístrojem vyhledávájí, přesnost na cm2, jednou jsem to viděl.

To je asi dobrý nápad...Funguje je to tak, že ta sonda hledá singál od ty prozváněčky? a v místě kde signál už není tak je smyčka přeurušená, ale nemůže ta sonda být nějak rušena ostatními vodiči? Já co znám je 'hledačka kabelů' - to ale bude založeno na principu hledání kovů, ne signálu...Můžete mě prosím dát odkaz na tu sondu? Díky!

Když jsme dělali,podlahové topení,jak vodní tak elektro,vždy se dělaly okruhy trojitě,aby při selhání topily ty ostatní.en kdo ti to dělal,byl amatér,neznalý věci a mělbys si na něm zgustnout-aby ti to opravil zadara.....Pokud tedy sis to neudělal blbě sám.

Nevím přoč to svádíte na elektrikáře.Podlahovou rohož můžete zničit jedině při nedodržení zednických stavebních postupů.Tepelná izolace podlahy naházená hala bala(vůle fuky, nepodlepeno)+následná betonáž(ani kari někdy nepomůže)=prasknutí betonu(tím i dlažby a kabelu).Dále třeba nepoužití flexi lepidla na rohož, dále pri vytažení přívodu do zdi(do krabice)nepoužití krku, dále ještě před nebo při pokládce dlažby rozšlapání kabelu(viděl jsem i takovýho na na rohoži řezal flexou kachle)...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru