Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem parkování u výjezdu z RD

Dobrý den,
pročetl jsem si místní diskuzi, hledal i jinde na internetu... Ale všude jsou k nalezení buď jen protichůdné informace nebo rady typu "Prořežte pneumatiky" :(.
Bydlíme v RD u něhož není garáž, dokonce nemáme auto. Dům je v jednosměrné ulici, na straně přilehlé k našemu domu je zvykem parkovat auta. Vedle našeho domu stojí několik paneláků, které se v minulých letech rozrostly, ovšem parkovací kapacity nikoliv.
Před výjezdem z našeho dvora (jasně viditelný díky velké bráně) nám neustále někdo parkuje. Přestože jsme se snažili o domluvu, vkládali za stěrače cedulky s prosbami, nic nepomáhá. Opakuji, že sice nevlastníme automobil, ale když k nám přijedou příbuzní, bývá místo před naší branou obsazené, musí parkovat jinde. To samé řemeslníci, poštovní auta, když necháváme odvážet odpad ze zahrady atd. Taktéž sanitka už dvakrát musela vjet na druhé straně silnice částečně na chodík, protože před námi nebylo místo a dokonce v době, kdy lékař ošetřoval jednoho člena rodiny po úrazu, řidič musel vyběhnout z domu a uhnout autobusu MHD, který nemohl kvůi sanitce projet. Ta ale prostě neměla kde zaparkovat. Když vyvezeme popelnici, popeláři na ni pomalu nevidí, často s ní nemůžou mezi zaparkovanými auty projet a musí jich několik obejít atd. atd.
Na bránu jsme si dali ručně zhotovenou ceduli s prosbou "Neparkuj, vjezd!", což samozřejmě moc nepomáhá.
Chodník před branou má viditelně snížený profil (obrubník) v rozsahu přesně korespondujícím s velikostí brány na náš dvůr. Je to dostatečný důkaz toho, že se tedy jedná o vjezd na pozemek a tudíž není možné před ním parkovat?
V jistém paragrafu Zákona o pozemních komunikacích, jsou uvedené body, které uváději, kde se nesmí zastavit a stát. Jednou z nich je "před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci". Lze jako místo ležící mimo pozemní komunikaci označit náš pozemek?
Pokud ne, jaké máme možnosti - lze někde zažádat o označení místa na silnici před vjezdem tak, aby tam nemohl nikdo jiný parkovat?
Možná se vám to zdá nadsazené (nemáme auto), ale věřte, že to s sebou přináší dost komplikací. A bohužel lidé v dnešní době nejsou ochotní zapojit rozum a být ohleduplní.
Děkuji vám za případné rady!!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny