Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem digestoř a odtah

brý den,

mám v kuchyni nad sporákem instalovanou digestoř, dlouze jsem řešil jestli filtrovat pomocí filtru nebo posílat páry trubkou ven. většina doporučuje posílat ven (zatím to mám řešeno, že bez přídavného filtru pouze rozprašuji do místnosti :)
stavební řešení dovoluje pouze probourat díru ven v boční zdi (až na střechu se nedostanu), asi metr od hlavních vstupních dveří, mám několik dotazů:

1) průchod by byl na hlavní pohledové zdi baráku vedle vstupních dveří, zůstávají nějaké mastné fleky na fasádě při používání digestoře?

2) může se udělat průchod pod podbíječku? tzn. fouká to mezi podbíječku a střechu?, tzn. neřeším mastné fleky protože nejsou vidět

3) na digestoři mám klapku, za klapkou napojím trubku, v kuchyni je to asi 3m vodorovně nad linkou, potom průraz ven, nebude to v zimě na těch 3 metrech promrzat? nebo kolem té trubky provést nějakou izolaci? třeba vatu a pak třeba SDK ať to schovám, nebo přímo polystyren a lepidlo+perlinka?

4) jakou použít trubku? asi je lepší hladká (třeba oranžová kanalizační 100) než nějaká flexibilní (varhánková), kde se ve varháncích udržuje bordel?

5) nebude v zimě proudit studený vzduch zvenku do kuchyně, jak účinné bývají ty klapky?

díky moc
ssa

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny