Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pro odborníky na autoelektriku

Ad OT: Neboj, neurazil jsem se, za těch pár let už jsem si zvyknul i na horší výrazy;-). Ale ještě mi to nedá nereagovat - neznám přesně znění zákona o odpadech (nebo ja kse to u Vás v SK jmenuje), ačkoliv máš pravdu v tom, že "banánistán" - to je i v ČR:-(.
1. Sběrný dvůr je služba, kterou na základě smlouvy může (za splnění předem daných legislativních podmínek) poskytovat kdokoliv, tedy např. i s.r.o.-čko…
2. Zpětný odběr elektrozařízení v ČR zastřešují kolektivní sdružení, která přispívají na recyklaci zpětně odebíraných elektrozařízení, ovšem za podmínky, že tato zařízení jsou KOMPLETNÍ!
3. Dotace a příspěvky na tuto činnost v ŽÁDNÉM případě nejsou natolik vysoké, aby zajistily soběstačnost systému, a proto jsou firmy, které se tím "živí", odkázány na odprodej surovin, vytěžených z procesu demontáže a třídění (druhá věc je, zda se to u Vás vyplatí natolik, aby si někdo ještě mohl dovolit za odběr platit;-))
4. Ano, v Rakousku to možná funguje, ale troufám si tvrdit, že u nás ještě pár generací potrvá, než se obecně naučíme chovat slušně a ohleduplně - dnes a denně jsem bohužel svědkem toho, jak po sobě prostě neumíme uklízet:-(.
5. Právě proto, že nehodlám být podílníkem na laureátovi Darwinovy ceny, neumožním nikomu, aby si něco odnesl - btw, řekni mi, jak poznáš, že třeba ta pračka, nebo lednička, kterou někdo tak "nutně" potřebuje, neprobíjí? Leda na dotyk, a to už je většinou pozdě (ale zase dostane vydělat nějaká místní pohřební služba, takže to je podle Tebe asi taky v pořádku, ne? ;-)).
A na konec - vždycky nejvíc záleží na vnitřních nařízeních a směrnicích konkrétní firmy, a pokud je něco nařízené/zakázané pod hrozbou přísných sankcí, tak se nevyplatí tyto nedodržovat (dneska se nové pracovní místo hledá poněkud obtížně, pokud musíš živit rodinu - jo, blbý argument, ale Ty nikomu na nájem asi přispívat nebudeš)…
Neber to nijak osobně, to je jen konstatování reality, a nechtěl jsem Tebe (ani nikoho jiného) urazit, spíš jen poukázat na komplikace doporučení "najdeš to ve sběrném dvoře…"

K.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny