Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lustra na ovladač ovladaný vypínačem

dobrý den, moc prosím někoho o radu. Koupili jsme si lustr s led podsvícením na dálkový ovladač.v prodejně nám tvrdili že funguje i na vypínač. na ovladači jsou 3 tlačítka na ovládání světel..buď dvě a dvě světla...nebo všechna 4 světla...a pak přepínání různých barev led podsvícení. Když ale chci lustr používat normálně přes vypínač tak prvním stiskem rozsvítí nejprve led podsvícení...druhým nechá led a přidá všechna 4 světla...třetím stiskem zhasne led a nechá dvě světla...dalším stiskem druhá dvě světla a dalším stiskem všechna 4 bez led...a takhle pořád dokola...
Nevíte někdo zda to jde nějak nastavit?chci to rozsvěcet hlavně vypínačem a když přijdu do místnosti tak chci rozsvítit a ne tam stát jak vůl a cvakat dokud mi nenaskočí světlo který chci...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bylo by dobré, kdyby tazatel uvedl nějaké podrobnosti, třeba odkaz na naskenovaný návod, odkaz na qe…
Yarda 18.10.2010 10:55
Yarda
dobrý den, to Vám lhali...křišťálová koule je křišťálová koule...na tu se náhradní díly neprodávají.…
tomx 18.10.2010 12:41
tomx
Pozoruhodné množství teček. Předpokládám, že ta vaše lampa wisząca nemá žádný záložní zdroj napětí (…
Kurt 18.10.2010 15:00
Kurt
dobrý den a bez teček, světlo si pozice pamatuje jinak by přece nešlo postupným zapínáním a vypínání…
tomx 19.10.2010 08:44
tomx
zdravím... tady je odkaz na ten lustr... 14074-4341p poslední
tomx 20.10.2010 07:34
tomx

Bylo by dobré, kdyby tazatel uvedl nějaké podrobnosti, třeba odkaz na naskenovaný návod, odkaz na qelb kde to koupil, fotky toho lustru apod. Křišťálovou kouli mám zrovna v opravě a prý teď nemají náhradní díly, tak se to protáhne.

dobrý den, to Vám lhali...křišťálová koule je křišťálová koule...na tu se náhradní díly neprodávají.
jinak v návodu je prd...popsány pouze čudly dálkového ovládání a pak ovládání vypínačem tak že první zmáčknutí jsou led...druhé zmáčknutí jsou led a všechna 4 světla...třetí zmáčknutí jsou dvě světla bez led...další druhá dvě světla...
jinak vůbec nic...
světlo je koupeno v polském hornbachu...tvrdil že na vypínač to jde..což měl pravdu...jde...ale na hov...ehm
značka lustru je Syrius...nikde to ale nemůžu vygooglovat...
a konečně...fotku nemám...
i tak děkuji za postřehy...

Pozoruhodné množství teček.
Předpokládám, že ta vaše lampa wisząca nemá žádný záložní zdroj napětí (baterku), která by jí umožnila pamatovat si, v jakém stavu byla při posledním vypnutí. Tedy je vždy po zmáčknutí vypínače v tom úvodním modu, který se vám nelíbí.
S tím těžko něco uděláte - pokud je to takovýhle werk, pak asi nezbývá, než se s tím smířit, nebo na zeď vedle vypínače připlácnout dálkové ovládání a vypínat/zapínat jej pokud tímto ovladačem.

dobrý den a bez teček,
světlo si pozice pamatuje jinak by přece nešlo postupným zapínáním a vypínáním vypínače přeskakovat na další pozice. pověsit ovladač vedle vypínače by šlo kdybych měl v místnosti jeden vypínač-jenže co když budu odcházet jinudy?
spíš mě napadlo vždy ovladačem před zhasnutím nastavit takovou pozici aby potom při rozsvícení vypínačem svítilo normal světlo.a takhle to dělat vždy.
ale také samozřejmě zkusím sehnat šikovného elektrikáře zda by nedokázal oddělit led a světlo, tzn. abych vypínačem rozsvítil nejprve všechna čtyři, poté jednu dvojku a třetím zmáčknutím druhou dvojku...a led podsvícení by se ovládalo pouze ovladačem. snad by to tak mohlo jít. ale na to asi potřebuju sehnat opravdu Pana Elektrikáře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru