Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lustra na ovladač ovladaný vypínačem

dobrý den, moc prosím někoho o radu. Koupili jsme si lustr s led podsvícením na dálkový ovladač.v prodejně nám tvrdili že funguje i na vypínač. na ovladači jsou 3 tlačítka na ovládání světel..buď dvě a dvě světla...nebo všechna 4 světla...a pak přepínání různých barev led podsvícení. Když ale chci lustr používat normálně přes vypínač tak prvním stiskem rozsvítí nejprve led podsvícení...druhým nechá led a přidá všechna 4 světla...třetím stiskem zhasne led a nechá dvě světla...dalším stiskem druhá dvě světla a dalším stiskem všechna 4 bez led...a takhle pořád dokola...
Nevíte někdo zda to jde nějak nastavit?chci to rozsvěcet hlavně vypínačem a když přijdu do místnosti tak chci rozsvítit a ne tam stát jak vůl a cvakat dokud mi nenaskočí světlo který chci...

Předmět Autor Datum
Předpokládám že led a žárovky jsou ovládány něj. čítačem ve světle, kdy vždy při vstupním impulsu se…
lu 18.10.2010 10:45
lu
dobrý den, vrátit už asi nepůjde protože je rozbalený a použitý, strhnutá ochranná folie. k lustru v…
tomx 18.10.2010 12:38
tomx
No oni to blbě nedělaj, v případě tří vodičů ve světle(zel.žl.,modrý a černý)je to jedinné řešení po…
lu 18.10.2010 13:03
lu
dobrý den, děkuji. bohužel mám pouze tyto tři dráty. je to sice totiž dvojvypínač, ale jeden rozsvěc…
tomx 18.10.2010 14:39
tomx
To by mělo jít ve světle přepojit(prohodit)výstupy, zkuste najít ochotného eletrikáře.
lu 18.10.2010 20:05
lu
Bylo by dobré, kdyby tazatel uvedl nějaké podrobnosti, třeba odkaz na naskenovaný návod, odkaz na qe…
Yarda 18.10.2010 10:55
Yarda
dobrý den, to Vám lhali...křišťálová koule je křišťálová koule...na tu se náhradní díly neprodávají.…
tomx 18.10.2010 12:41
tomx
Pozoruhodné množství teček. Předpokládám, že ta vaše lampa wisząca nemá žádný záložní zdroj napětí (…
Kurt 18.10.2010 15:00
Kurt
dobrý den a bez teček, světlo si pozice pamatuje jinak by přece nešlo postupným zapínáním a vypínání…
tomx 19.10.2010 08:44
tomx
zdravím... tady je odkaz na ten lustr... 14074-4341p poslední
tomx 20.10.2010 07:34
tomx

Předpokládám že led a žárovky jsou ovládány něj. čítačem ve světle, kdy vždy při vstupním impulsu se přepne výstup o 1 vpřed, samozřejmě přes něj. silový prvek se spínají žárovky. Kdysi jsem takové blbinky vyráběl.
Řešením by pro vás bylo žárovky ve světle odpojit a připojit je přímo na vypínač(vodič ve světle).Otázkou je kolik máte vodičů ve světle(potažmo ve vypínači).
Vypadalo by to tedy potom tak, že vypínačem byste rozsvěcoval přímo 2 a 2, nebo 4 žárovky(2 nebo tři vodiče ve vypínači v případě lustrového vyp.)a ledky byste rozsvěcel jen dálkovým ovladačem.
Na druhou stranu je to zásah do svítidla, kdy se musí nevím jak složitě rozebrat,
a provést úprava elektrického zapojení, kterou nemohu neelektrikáři vůbev doporučit
a nevím co na to záruka.
Možná by bylo řešení lustr vrátit a koupit obyčejný.
Vámi požadované jednoduché "nastavení" na 99% nelze provést.

dobrý den, vrátit už asi nepůjde protože je rozbalený a použitý, strhnutá ochranná folie.
k lustru vede pouze jeden trojdrát(modrá,hnědá,zelená). takže by asi šlo aby svítila celá čtyřka a diody byly na ovladač.
samozřejmě bych se v tom nevrtal sám ale nechal to udělat elektrikáře.
děkuji za rady...nechápu proč to dělaj takhle blbě..stálo to dost peněz bez ovladače je to k ničemu...

No oni to blbě nedělaj, v případě tří vodičů ve světle(zel.žl.,modrý a černý)je to jedinné řešení podle normy jak udělat by jste si mohl vybrat co a jak má svítit.V případě více vodičů ve světle a také samozřejmě ve vypínači(více než dva) už pak lze vymýšlet i jiné varianty ovládání.
Myslím že šikovný elektrikář vám to přepojí během půlhodinky.

dobrý den, děkuji. bohužel mám pouze tyto tři dráty. je to sice totiž dvojvypínač, ale jeden rozsvěcí v kuchyni a jeden v jídelně. myslíte tedy že je to nějak řešitelné tato situace? z lustru vedou také jen tři dráty, takže jsem jen propojil čokoládou...
a přijde mi, že to dělaj špatně...kdyby to aspoň na první cvaknutí vypínačem rozsvítilo světlo a pak teprve bych se postupným klikáním dopracoval k barvám...jenže ono to na první cvak rozsvítí ledky...

Bylo by dobré, kdyby tazatel uvedl nějaké podrobnosti, třeba odkaz na naskenovaný návod, odkaz na qelb kde to koupil, fotky toho lustru apod. Křišťálovou kouli mám zrovna v opravě a prý teď nemají náhradní díly, tak se to protáhne.

dobrý den, to Vám lhali...křišťálová koule je křišťálová koule...na tu se náhradní díly neprodávají.
jinak v návodu je prd...popsány pouze čudly dálkového ovládání a pak ovládání vypínačem tak že první zmáčknutí jsou led...druhé zmáčknutí jsou led a všechna 4 světla...třetí zmáčknutí jsou dvě světla bez led...další druhá dvě světla...
jinak vůbec nic...
světlo je koupeno v polském hornbachu...tvrdil že na vypínač to jde..což měl pravdu...jde...ale na hov...ehm
značka lustru je Syrius...nikde to ale nemůžu vygooglovat...
a konečně...fotku nemám...
i tak děkuji za postřehy...

Pozoruhodné množství teček.
Předpokládám, že ta vaše lampa wisząca nemá žádný záložní zdroj napětí (baterku), která by jí umožnila pamatovat si, v jakém stavu byla při posledním vypnutí. Tedy je vždy po zmáčknutí vypínače v tom úvodním modu, který se vám nelíbí.
S tím těžko něco uděláte - pokud je to takovýhle werk, pak asi nezbývá, než se s tím smířit, nebo na zeď vedle vypínače připlácnout dálkové ovládání a vypínat/zapínat jej pokud tímto ovladačem.

dobrý den a bez teček,
světlo si pozice pamatuje jinak by přece nešlo postupným zapínáním a vypínáním vypínače přeskakovat na další pozice. pověsit ovladač vedle vypínače by šlo kdybych měl v místnosti jeden vypínač-jenže co když budu odcházet jinudy?
spíš mě napadlo vždy ovladačem před zhasnutím nastavit takovou pozici aby potom při rozsvícení vypínačem svítilo normal světlo.a takhle to dělat vždy.
ale také samozřejmě zkusím sehnat šikovného elektrikáře zda by nedokázal oddělit led a světlo, tzn. abych vypínačem rozsvítil nejprve všechna čtyři, poté jednu dvojku a třetím zmáčknutím druhou dvojku...a led podsvícení by se ovládalo pouze ovladačem. snad by to tak mohlo jít. ale na to asi potřebuju sehnat opravdu Pana Elektrikáře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru