Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Jak vymalovat flekatě?

Trochu divný dotaz, ale je tomu tak. Potřebuji vymalovat flekatě, ale nevím jak na to, umím jen jednolitou plochu. Někomu to jde samo, ale mě se fleky prostě nedaří... Jakej je na to fígl? Pro inspiraci čeho chci dosáhnout přikládám fotky, sice malé a nekvalitní, ale poznat to z nich je. Díky
[1.jpg]
[2.jpg]
[3.jpg]

Předmět Autor Datum
tak to by mne taky zajimalo, uz jsem byl v kramu kde prodavaji barvy, prej jsou na to nejake primo h…
DKK 14.10.2010 08:34
DKK
Mě napadlo něco jako natřít základ, přes to až zaschne další vrstvu a hned setřít hadrem, abych se d…
Uroboros 14.10.2010 09:16
Uroboros
co nějaká úprava válečku? udělat první vrstvu celou světlejší barvou a pak druhou vrstvu tmavší barv…
tomx 14.10.2010 09:21
tomx
mam pocit ze na tohle prodavaji specialni valecek z jelenice s takovejma placackama(za strasny prach…
bahno 14.10.2010 09:21
bahno
je to možný, ale na váleček se mi to nezdá, protože jsem nepotkal dva fleky stejný, od válečku by to…
Uroboros 14.10.2010 09:30
Uroboros
http://www.stavshop.cz/dekoracni-valecek-kuze-s-dr zakem-color-expert-18-cm-det-589.html nebo http:/…
bahno 14.10.2010 09:50
bahno
díky za inspiraci, udělat takovej váleček je otázka 10 min, takže asi fakt dojde na sádroš a testová…
Uroboros 14.10.2010 09:59
Uroboros
Takový povrch stěny se jmenuje "benátský štuk",zjednodušeně jde dosáhnout v principu tak,že se špach… poslední
Jabraka 15.10.2010 19:29
Jabraka

tak to by mne taky zajimalo, uz jsem byl v kramu kde prodavaji barvy, prej jsou na to nejake primo hmoty ve kterych je jakysi granulat ci co. Barva se natre normalne a ten granulat se rozmacka tahem spachtle cca po 20 minutach ale vysledek na vzorkovnici nebyl ono.
Mne se nejvic libi ten obrazek dolu, osobne si myslim ze to bude nejaka sikovnost spojena s kombinaci hadru, ruznych stetek apod. Nicmene pockam si na reakce, nekdo to tady urcite bude umet (doufam)

DKK

Mě napadlo něco jako natřít základ, přes to až zaschne další vrstvu a hned setřít hadrem, abych se dostal zase na ten základ (někde samozřejmě víc, někde míň), ale nechce se mi tu pak 100 nepovedených vrstev škrábat abych si to tu zkoušel na stěny, tak se raději ptám. Nebo koupim desku sádroše a budu trénovat a vymýšlet, ale nic jiného než varianta co mi napadla už asi nevymyslím.

co nějaká úprava válečku? udělat první vrstvu celou světlejší barvou a pak druhou vrstvu tmavší barvou s upraveným válečkem...nevim teda přesně jak upravit...něčím ho na některých místech přelepit nebo navoskovat aby v těch místech nenanášel barvu...chápete co myslím ? :)prostě mít flekatej váleček :) nebo nějakej starší a vyškubat mu chlupy :)

Takový povrch stěny se jmenuje "benátský štuk",zjednodušeně jde dosáhnout v principu tak,že se špachtlí nanese tenká vrstvička sádrové stěrky obarvené světlým odstínem zvolené barvy.Ta se nechá mírně zaschnout do nelepivé formy a nanese se nepravidelně válečkem,nebo štětcem tmavší odstín.Po zaschnutí se povrch brousí,až se objeví šmouhy.Vypadá to jednoduše,ale vše závisí na praxi a zkušenosti.Vybroušený povrch se impregnuje vysýchavým olejem.Po zaschnutí je stěna vodovzdorná a otěruvzdorná.
JABRAKA

Zpět do poradny Nahoru