Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kotel viadrus U22 a el. kotel-zapojení,...hodně dotazů :-)

Dobrý den, na tomto odkaze (http://nurv.rajce.idnes.cz/Zapojeni_kotle_viadrus_ u22/ )najdete fotky zapojení našeho kotle Viadrus U22 a elektrického kotle (který nepoužíváme) a zajímalo by mě několik věcí:

1)Je to dobře navržené/dobře zapojené, nebo je něco nelogické/špatně?

2)Může se takto zapojený elektrický kotel používat, nebo je to "prasárna"? Jsou nějaké normy? Jaký to může mít výkon/účinnost...?

3)Na několika fotkách je vyfocen špatný tlakoměr a rádi bychom ho vyměnili...Samozřejmě že se musí vypustit voda, ale spíš je problém v tom, že je hodně blízko komína a nejde s ním točit-dá se vyměnit/povolit i jinak?

4)Na kotli je takový regulátor/kohoutek, na kterým se dá nastavit teplota (stupnice po 10°C od 30°C do 90°C) a podle toho nějak hejbe s dvířky u popelníku-zajímalo by mě jak ho správně použít, popř. zda je nutné ho používat a jak zjistit jestli je funkční a jestli je dobře nastaven (=když nastavím 60°C, tak aby optimálně otevřel/zavřel dvířka...)...

5)Expanzka je na správném místě? Jak poznám že funguje?Někde jsem totiž četl že životnost mají jen pár let a ona je z roku 94...

6)Nevíte jaké značky je to čerpadlo a jakou má životnost? Zkusil jsem ho ofotit se zalomenou rukou i zezadu, ale žádný nápis na ně, není-ani popisky...Jakou životnost má? Mimo topnou sezonu ho necháváme zapnuté (je v zásuvce)-nevadí to, nebo je lepší ho nechávat zapnuté? Měla by se dělat nějaká údržba? Co by se stalo kdyby se čerpadlo vyplo a kotel topil (např. výpadek proudu)? Jak čerpadlo správně nastavit-nejsou tam popisky?

7)Tento kotel s čerpadlem vytápí RD s jedním patrem a 10 radiátory různé velikosti (přízemí 7 topení, v patře 3, ale chceme teď přidat do patra ještě jedno)...Stačí na takový to oběh jedno čerpadlo?

8)Na fotce http://nurv.rajce.idnes.cz/Zapojeni_kotle_viadrus_ u22/#DSC04607.JPG je nějaká spojka-dal by se tam místo ní přidat pákový ventil (kulový kohout) a jak?

9)Na jedné z fotek jsou u stropu (asi) přetlakové ventily a před rokem v noci (za studena) kapala vodaa klesl tlak-stalo se to jen jednou a po dopuštění vody a dání kýble pod ty ventily se to už nikdy nestalo...proč se to stalo? Znamená to problém/nefunkčnost ventilů?

10)Momentálně je za studena na kotli dle měřáku 0,95 bar tlak a za tepla (70°C+-) je přes 1 bar (90°C je 1,2bar)-je to dobře, nebo málo/hodně?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny