Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sekačka

O době rozkladu nylonové struny nemám velkou představu. Bude to asi velmi dlouho. Ale z milionů tun vyrobených plastů, jen malá část putuje k recyklaci. Jako uvědomělý občan, dávám plasty k recyklaci. Potom si například koupím zatravňovací mřížku, vyrobenou z recyklovaného plastu a umístím do trávníku... Z tohoto důvodu se mi jeví spotřeba žací struny, jako velmi, velmi zanedbatelná.:-)
Křoviňák používám velmi často, v členitém i kamenitém terénu, kde kovový nůž nelze použít. Za asi 15 let, jsem spotřeboval asi 3/4 kg struny, která je asi nějak rozptýlená v prostoru.
Kolik však zbytečných plastů, jsem nuceně spotřeboval za tuto dobu, v podobě nesmyslně velkých, poloprázdných obalů, zbytečných blisterů na kdejakou drobnost, jako je třeba náplň do propisky, v době, kdy se do igelitu balí i dřevo na topení.
Rád bych se takovému plýtvání vyhnul. Ale asi bych v dnešní době umřel hlady, nic bych nemohl koupit, protože dnes bez honosného obalu, hýřícího plasty a jehož hodnota často přesahuje hodnotu obsahu, nic koupit nelze.
Je to trochu mimo původní téma, tak se omlouvám. Ale když koupím třeba jogurt v plast. kelímku a půl objemu je vzduch, vaří se mi krev. Ale obal prodává, že? Tak aby to vypadalo že je toho víc....
Prostě jsem se potřeboval vykecat....

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny