Předmět Autor Datum
plastové nože ? za mě nebrat, stači blbost v trávníku a je po nich
zakladek 26.09.2010 21:52
zakladek
Mezi její přednosti patří nízká hmotnost a výborná obratnost. To je tak všechno. Plastové nože jsou…
Rce 26.09.2010 23:52
Rce
Zahrada 10m2 ::)? Na to bych akčně nasadil králíka. Po sezoně bych ho uložil na pekáč:)) -Ale vážně.…
Zerozero 27.09.2010 01:24
Zerozero
tak mě napadá, kdoví jestli se struna do křoviňáku nějak časem rozkládá...Tedy, časem určitě, ale je…
Redsnake 27.09.2010 01:35
Redsnake
O době rozkladu nylonové struny nemám velkou představu. Bude to asi velmi dlouho. Ale z milionů tun…
Zerozero 27.09.2010 03:17
Zerozero
já chápu, že je té struny tak malinko, že to nestojí za řeč, jen mě to napadlo. Jinak pěkné zamyšlen…
Redsnake 27.09.2010 03:19
Redsnake
Opravdu ma plastove noze? Celej web to docela taji, a ty v katalogu nahradnich dilu jsou podle fotky…
bahno 27.09.2010 09:04
bahno
Jo koukal jsem nato v manfildu aji jsem uvažoval že bych je udělal ocelové je tam něco takového ht…
Tony.Dac 27.09.2010 16:54
Tony.Dac
Oceláky bych tam určitě nedával - dost se tím změní parametry sečení, navíc bude dostávat zabrat i m… poslední
Kurt 27.09.2010 17:25
Kurt

Zahrada 10m2 ::)? Na to bych akčně nasadil králíka. Po sezoně bych ho uložil na pekáč:)) -Ale vážně. Na takto malý prostor opravdu nemá cenu kupovat něco výkonnějšího. Na takové ploše není problém vysbírat všechny tvrdé předměty a pak plastové nože vydrží.
Pro zajímavost: Pokusně jsem místo plastové žací struny použil ocelové lanko. Zmizelo rychleji, než jsem si stačil uvědomit, že kousky drátků mám po celé zahradě. Naštěstí funguje koroze:))8-)

O době rozkladu nylonové struny nemám velkou představu. Bude to asi velmi dlouho. Ale z milionů tun vyrobených plastů, jen malá část putuje k recyklaci. Jako uvědomělý občan, dávám plasty k recyklaci. Potom si například koupím zatravňovací mřížku, vyrobenou z recyklovaného plastu a umístím do trávníku... Z tohoto důvodu se mi jeví spotřeba žací struny, jako velmi, velmi zanedbatelná.:-)
Křoviňák používám velmi často, v členitém i kamenitém terénu, kde kovový nůž nelze použít. Za asi 15 let, jsem spotřeboval asi 3/4 kg struny, která je asi nějak rozptýlená v prostoru.
Kolik však zbytečných plastů, jsem nuceně spotřeboval za tuto dobu, v podobě nesmyslně velkých, poloprázdných obalů, zbytečných blisterů na kdejakou drobnost, jako je třeba náplň do propisky, v době, kdy se do igelitu balí i dřevo na topení.
Rád bych se takovému plýtvání vyhnul. Ale asi bych v dnešní době umřel hlady, nic bych nemohl koupit, protože dnes bez honosného obalu, hýřícího plasty a jehož hodnota často přesahuje hodnotu obsahu, nic koupit nelze.
Je to trochu mimo původní téma, tak se omlouvám. Ale když koupím třeba jogurt v plast. kelímku a půl objemu je vzduch, vaří se mi krev. Ale obal prodává, že? Tak aby to vypadalo že je toho víc....
Prostě jsem se potřeboval vykecat....

Oceláky bych tam určitě nedával - dost se tím změní parametry sečení, navíc bude dostávat zabrat i motor, takže pokusům s materiálem doporučuju se vyhnout.
Těch plasťáků se na takový palouček není třeba bát, prakticky jediná jejich nevýhoda je to, že se nedají nabrousit a místo broušení se mění.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru