Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kudy vést kabely k subwooferu a zesilovači umístěnému v kufru Felicie GLXi (r.v. 1997)?

Už se na to nemůžu dívat, takže ti to trochu objasním.
Snad každý dnešní autorádio má výstup dálkovýho ovládání na externí zesilovač, bývá to obvykle žlutej kabel, na němž se po zapnutí autorádia objeví 12V. Taktéž zesilovač disponuje vstupem dálkovýho ovládání, to je ten žlutej kabel z autorádia. Propojíš ten kabel z rádia do zesilovače, jakmile se pustí rádio, aktivuje se zesilovač. Jinak je zesilovač stále napájen z baterky, je ve standby s minimálním odběrem.
Pokud nemá tvoje autorádio onen výstup dálkovýho ovládání (o čemž pochybuju), můžeš na vstup dálkovýho ovládání zesilovače připojovat těch 12V ručně, přes vypínač, nebo přes zapalování, to záleží na tobě. Dávat přes vypínač přímo napájení nedoporučuju, běhají tam slušný proudy, vypínač by se mohl přehřívat - riziko požáru.

A toho, co píše pan Jabraka si nevšímej, je vidět, že opět o tom hovno ví - všechny zesilovače větších výkonů mají v sobě zabudován měnič napětí, jinak by to těch výkonů samozřejmě nedosáhlo.

A bavím se tu celou dobu zesilovačích typu monoblok, co koupíš v obchodě, ne o samodomo ubastlených zesilovačích.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny