Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno nové auto

Ano, v případě mých příspěvků se jedná o zaručené zdroje. Kolegu z práce nebo příbuzné z mé rodiny považuji opravdu za zaručené zdroje; pokud k tomu přidám i své osobní zkušenosti, tak si myslím, že jde o objektivitu dosti značnou. Nepsal jsem o "vymletí" nějaké díry, ale o vymetení nějaké vodou vymleté díry. Nemohu za to, že měl takové "štěstí", ale opravy Ochávky ho postupně stály dost peněz a o Škodovce jako takové už slyšet nechce. A není sám, kdo nadává. Nejsem automechanik, abych zjišťoval, které díly mu na nápravě nebo na motoru odešly, kde díly sháněl a kdo mu to opravoval. Proražená pneumatika to ale rozhodně nebyla. Jde o to, že na škodovkách jsou (ale i na jiných značkách) některé díly poněkud poddimenzované a zkrátka nevydrží, co by vydržet mohly. Pak to stojí zbytečné peníze a to většinu lidí nasere, pokud to nelze plnit z pojistky. Každý však auto nemá havarijně pojištěno a když ano, pak plnění stojí ztrátu bonusu a tím i vyšší pojistné. A motor třeba na pojistku nejde vůbec. Samozřejmě lidi na náhradních dílech a opravách nějak zainteresováné to živí a nejdejbože kdyby auta byla kvalitní, tak by de facto přišli o práci. A překvalifikovat se na kardiochirurga nebo stomatologa, po kterých je hlad, asi nebude pro každého opraváře tím nejschůdnějším řešením.
Psal jsem, že to už nejsou klasická DODO a la 120. Ale stále je to škodovka, která se musí držet někde vzadu. To už patří k tradici. U ostatních automobilek jde taky o obrovské skoky dopředu. Nikdo nespí na vavřínech, ale škodovka dostává většinou komponenty VW později, protože by jinam mohla vzledem k podbízivým nižším cenám některým modelům v rámci koncernu konkurovat.
O té oblíbenosti v UK: mohou být stovky dalších "anket" s naprosto jinými výsledky. I když jsou údajné ankety "nezávislé", záleží rovněž na tom, kdo si anketu objedná a jaká zadá kritéria. Je to obdobné jako s výběrovými řízeními: podmínky se dají nastavit tak, aby vyhrál zcela konkrétní uchazeč o zakázku. A zrovna tak to je s auty nebo čímkoliv jiným. Pokud nastavíte vhodně kritéria, zvítězí klidně i Lada Kalina ... Jinak, kdyby vás zajímalo, tak škodovka vybavuje svá auta pro ten který trh naprosto rozdílně. Nemyslete si, že pokud škodovka dává kličky na otevírání oken pro tuzemský trh, že je dává taky do Anglie nebo do Německa. Osobně jsem byl v minulosti v MB a viděl, jak škodovky určené na západ jedou z montážní linky na zvláštní pracoviště, kde se ještě extra kontrolovala a taky dostrojovala výbavami, které by se na normální lince "ztrácely" ve větším počtu než je zdrávo. A na tom průvodním listu, co se dává na okno, měly vždy jinou, lepší výbavu. Ale takhle se škodovky na vývoz vylepšovaly už kdysi dávno, pamatuji už Favority, které měly řízený katalyzátor, jinou palivovou soustavu, kabeláže - u nás ještě o řídící jednotce nikdo neměl ani zdání, tohle se tam dávalo až po zásadní modernizaci ze strany W, tedy před Feliciema. Vzhledem k tomu, že angláni jsou konzervativní a škodovka taky, jde to k sobě. Nicméně pro většinu řadových občanů má stále pověst laciného a méně kvalitního auta z východu. Že s nimi šetří např. státní správa, tak u nás je tomu podobně. Taky by raději jezdili služebně v něčem lepším, ale když se koupily ty škodovky bez ničeho, musí se jezdit s nimi, v horku "klimatizovat" ručně spouštěnými okénky. A proto s nimi ty záporné osobní zkušenosti a určitě je lepší je uvádět než aby si ji někdo koupil a pak koupě litoval. A kdo je opravdový patriot, toho nerozhází jakákoliv pravda a bude zaslepen neustále. Ostatně, přečtěte si diskuze či zkušenosti i na jiných webech, třeba na Idnes v Autu lidé taky uváděli dost otřesné zkušenosti ...

PS: nevidím nic špatného na kritice zásahu do osobních svobod občana v podobě StBáckého sledování. Přečtěte si můj příspěvek 25.09.2010 23:22 p o z o r n ě !!! Kde je vzpomínka na staré dobré časy?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny